Mikael Ekman | Expo.se

[node:title]

Mikael Ekman

Artiklar av Mikael Ekman

Nordiska motståndsrörelsens tält under Almedalsveckan 2017.

Nyrekrytering bakom ökningen.

Publicerad: 
2018-04-26

Facebook-kontot nu nedsläckt. Den terrormisstänkte 39-åringen gillar och sprider propaganda från IS och islamistgruppen Hizb ut-Tahrir.

Publicerad: 
2017-04-08

SD-politikern Tommy Ringstedt gillamarkerar propaganda från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen på Facebook. Han har ett långt förflutet i nazimiljön och var tidigare medlem i Svenskarnas parti. Nu har han blivit vald till SD:s vice ordförande i södra Dalarna.

Publicerad: 
2016-02-25

Åtalas för hets. När den Sverigedemokratiska kommunpolitikern greps av en poliskvinna sa han till henne att han hoppades att hon skulle ”våldtas av afrikaner för att uppskatta Sverigedemokraterna bättre”. Nu åtalas politikern för två fall av hets mot folkgrupp och hot mot tjänsteman.

Publicerad: 
2015-04-30

Distrikt för distrikt. Merparten av distrikten i sverigedemokratisk ungdom, SDU, sluter upp kring sin ledning och är inställda på att fortsätta att ledas av den uteslutningshotade Gustav Kasselstrand om han tvingas lämna moderpartiet. Det visar en kartläggning som Expo Idag har gjort.

Publicerad: 
2015-04-09

”Måste smälta detta”. Per Carlberg är valberedningens förslag till ordförande för det stundade årsmötet för Sverigedemokraterna i Stockholms län. Nu kan Expo Idags granskning visa att Per Carlberg på Facebook gillar Nationell Idag och Nordisk ungdoms grundare.

Publicerad: 
2015-03-12

Nazister attackerade antirasister. På torsdagen inleds rättegången mot sju av de nazister som attackerade den antirasistiska manifestationen i Kärrtorp i december 2013. Samtliga misstänks för våldsamt upplopp. Flera misstänks även för andra brott.

Publicerad: 
2015-02-05

Distrikten får munkavel. Sverigedemokraterna granskar sina ekonomiska muskler inför ett eventuellt nyval. Detta framgår i ett internt mejl som Expo har tagit del av. Partiet kartlägger om det har ekonomiska och personella resurser för nyval.

Publicerad: 
2014-11-30

Förtegna till media. Trots att Sverigedemokraterna kräver hårdare tag mot kriminella och har haft en nolltolerans mot kriminalitet bland deras kandidater visar nu flera ledande Sverigedemokrater och riksdagsledamöter öppet sitt stöd på facebook för den flerfaldigt dömda SDU-kandidaten Johan Tireland.

Publicerad: 
2014-11-28

Dömd på styrelseförslag. Med stöd av Sverigedemokraternas ledning presenterades i veckan en alternativ styrelse inför SDU:s kongress i helgen. Listan toppas av Henrik Vinge, tillika Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson pressekreterare. På listan finns också den flerfaldigt dömda kommunfullmäktigeledamoten Johan Tireland som bland annat vandaliserat en krog med järnrör.

Publicerad: 
2014-11-27

Flera tidigare dömda. Ytterligare nio nazister har åtalats för attacken mot den antirasistiska demonstrationen i Kärrtorp den 15 december 2013. Sedan tidigare är sju personer åtalade och sju har redan dömts för bland annat våldsamt upplopp.

Publicerad: 
2014-11-13

De åtalades brottshistorik. Av de sexton åtalade för attacken mot en antirasistisk manifestation i Kärrtorp är tolv sedan tidigare dömda för brott. De vanligaste brotten är våldsbrott och vapenbrott. Merparten av de brott de begått går att koppla till deras engagemang inom den nazistiska rörelsen.

Publicerad: 
2014-11-13

Åtalades för Hitlerhälsning. När en 48 årig man greps för att ha gjort en Hitlerhälsning utanför en krog i Östersund så skyllde han på diskbråck.

Publicerad: 
2014-10-23

Nazist kuppar SD-mandat. Johan Karlsson, aktiv i nazistiska Svenskarnas parti, har valts in på ett Sverigedemokratiskt mandat i Säter. Karlsson har varit funktionär på nazistpartiets demonstrationer och har en lång bakgrund i vit makt-miljön.

Publicerad: 
2014-10-03

Kontrollerar ett SD-mandat. Thomas Valeklint har valts in i Trollhättans kommunfullmäktige på ett SD-mandat. Han har demonstrerat med nazistiska Svenskarnas parti och uteslöts ur Sverigedemokraterna efter att påstått att frimurarna kan ha legat bakom Anders Behring Breiviks terrordåd.

Publicerad: 
2014-10-02

Tre av Sverigedemokraternas fem mandat har kapats av nazistanhängare i Surahammar. En har tidigare ställt upp för Svenskarnas parti i riksdagsvalet, en annan har förnekat Förintelsen och en tredje gillar Svenskarnas partis propaganda på Facebook. Nazistpartiet uppger dock att politikerna inte företräder dem.

Publicerad: 
2014-09-25

Distriktet vägrar kommentera. Sverigedemokraternas toppnamn i Halmstad, Catharina Strandqvist städar efter en fest med en hakkorsarmbindeln runt ena armen.

Publicerad: 
2014-09-05

SD:are med ND-koppling. 61 av Sverigedemokraternas kandidater i årets val har haft kopplingar till Nationaldemokraterna. Flera har varit medlemmar, andra har donerat pengar eller prenumererat på partiets tidning.

Publicerad: 
2014-09-03
Publicerad: 
2014-07-06

Medlem i nazistparti. Sverigedemokratiska kandidater till valet har deltagit i nazistmarscher, varit medlemmar i Nationaldemokraterna och beställt från nazistiska skivbolag.

Publicerad: 
2014-07-01

”Var politiskt omogen”. Sverigedemokraternas EU-kandidat Pavel Gamov tipsade den högerextrema tidningen Nationell Idag om rasistiska artikeluppslag och hade kontakt med Nationaldemokraternas partitopp. Det kan Expo i samarbete med Expressen avslöja.

Publicerad: 
2014-05-22

”Jag har glömt”. Stellan Bojerud (SD) diskuterade politiska strategier med en framträdande vit makt-aktivist ett år innan valet: ”Nå så långt det nu går i invandrarfrågan. När det har uppnåtts, sätt upp nästa mål.”

Publicerad: 
2014-03-14

Är på rymmen. Den man som jagas av polisen misstänkt för mordförsök i Malmö är en framträdande aktivist i nazistiska Svenskarnas parti.

Publicerad: 
2014-03-14

Två sitter häktade. Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i knivdådet i Malmö förra helgen. Han söks nu av polisen.

Publicerad: 
2014-03-13

Man allvarligt skadad. Tre har anhållits för mordförsök. De misstänks för att ha skadat en man allvarligt i Malmö natten till söndagen. Åtminstone två av de anhållna har kopplingar till nazistiska svenskarnas parti.

Publicerad: 
2014-03-10

Identitärer i tidningen. Efter en längre tids kräftgång rekryterar Nationell Idag ny styrelseordförande och ny redaktör till tidningen. Flera kända ansikten från den högerextrema identitära rörelsen medverkar dessutom i senaste numret.

Publicerad: 
2014-02-05

Döms till dagsböter. En 30-årig musiker från ett av dem ledande banden inom den svenska vikingarockscenen har dömts för sexuellt ofredande efter att ha skickat bilder indränkta i sperma.

Publicerad: 
2013-10-09

Hänger ut brottslingar. Sverigedemokraten Stefan Falktorp har profilerat sig på att hänga ut brottslingar med utländsk påbrå. Nu kan Expo Idag visa att han själv är dömd.

Publicerad: 
2013-05-29

Ville kuppa partiet. Ove Karlsson i Sverigedemokraternas styrelse i Tyresö skrev ”Heil Hitler” i en mejlkonversation med Sverigedemokraternas nu uteslutna topp-politiker Patrik Ehn.Dessutom skrev Karlsson om en kupp mot partiledningen.

Publicerad: 
2013-05-20

”Antirasister är antivita”. Kommunpolitikern Kjell Dahlin i Helsingborg som varnats av Sverigedemokraterna för att ha länkat till en nazistsajt är med i Facebookgrupper som påstår att invandring leder till folkmord på vita.

Publicerad: 
2013-05-08

Sidor