Annons

[node:title]

Niclas Nilsson (tjänstledig)

Utbildningssamordnare och föreläsare
Niclas Nilsson

Niclas samordnar och ansvarar för Expos utbildningsverksamhet. Han föreläser i huvudsak för fackföreningar, religiösa samfund samt aktörer i civilsamhället om den organiserade rasismens idéer och politik. Innan Niclas kom till Expo studerade han internationell migration och etniska relationer vid Malmö Högskola.

E-post: 

Artiklar av Niclas Nilsson (tjänstledig)

Niclas Nilsson

Nu försöker SD hitta en egen grön profil. Men frågan är hur intresserade partiets väljare egentligen är?

Publicerad: 
2019-05-02
Ebba Busch Thor, partiledare för Kristdemokraterna

KD säger sig vara trygga i sina värderingar. Men varför tar de i så fall inte strid mot SD och deras vänner?

Publicerad: 
2019-04-15
Niclas Nilsson

Valresultatet har gjort SD till en maktfaktor på landsbygden. Partiets framtid hänger på hur de andra partierna ute i kommunerna behandlar partiet.

Publicerad: 
2018-10-21
Niclas Nilsson

Börja med vad du själv tror på.

Publicerad: 
2018-10-08
Jimmie Åkesson under Almedalsveckan i Visby 2017.

Analys Niclas Nilsson Trots storsatsning och ambitionen att "ta över" – det blev inga större framgångar för Sverigedemokraterna i helgens kyrkoval.

Publicerad: 
2017-09-18
Jimmie Åkesson under Almedalsveckan i Visby 2017.

Analys, Niclas Nilsson. Jimmie Åkesson åberopade Verner von Heidenstam och Per Albin Hansson, men behöver Anna Kinberg Batras utsträckta hand om han ska ha en chans på inflytande efter nästa val.

Publicerad: 
2017-07-07

"Är högst oönskat" Inför valet 2014 påstod Sverigedemokraterna i Hässleholm att SD-kandidaten Bengt-Göran Rudbring tvingats lämna politiken sedan Expo och Expressen avslöjats att han varit aktiv i flera nazistgrupper. Nu tar han plats som ersättare för SD i Hässleholm.

Publicerad: 
2017-04-07

Danska arbetarrörelsen kan tänka sig ett regeringssamarbete med Dansk Folkeparti. Det är inte bara högern som släpper in rasismen i värmen.

Publicerad: 
2017-02-17

Analys Niclas Nilsson. Nyligen publicerade SCB sin partisympatiundersökning. Sverigedemokraternas har fortsatt starkt stöd i opinionen. För att förstå partiets chanser till ökat politiskt inflytande bör blicken lämna huvudstaden och snarare fästas på vad som sker ute i landets kommuner i detta nu. Inte minst nere i söder.

Publicerad: 
2016-12-08

Analys Niclas Nilsson. Att ta ”folks oro på allvar” tycks vara det nya svarta. Överallt dyker detta mantra upp som ett svar på hur förhindra fortsatta framgångar för högerpopulistiska och högerextrema partier.

Publicerad: 
2016-11-23

Analys Niclas Nilsson. Sverigedemokraterna planerar att fälla ett regeringsförslag om kollektivavtal. Därmed hamnar partiet i dilemmat att det riskerar tappa i väljarstöd bland LO-anslutna.

Publicerad: 
2016-09-14

Analys: SD:s vårbudget. Jimmie Åkesson målar upp ett Sverige på randen till kollaps. Han talar om ett inre hot som splittrar samhället. I SD:s svartvita värld finns det bara en lösning. Partiets politik där välfärden bara förunnas dem som är assimilerade och lojala deras vision.

Publicerad: 
2016-04-28

Analys: Niclas Nilsson. Det hävdas att Moderaterna har ”knäckt SD-koden” – då partiet ökar och SD minskar i senaste Sifo-mätningen. Men frågan är vem som egentligen har knäckt vem?

Publicerad: 
2016-02-16

Köper upp hus. Den amerikanske nazisten Craig Paul Cobb vill förbereda ett maktövertagande genom att köpa upp byn Leith i delstaten North Dakota.

Publicerad: 
2013-08-23

Apljud från publiken. Under helgens matcher i Europas toppligor utsattes återigen mörkhyade fotbollsspelare för rasistiska tillmälen.

Publicerad: 
2013-08-20