Robin Folkö | Expo.se

[node:title]

Robin Folkö

Artiklar av Robin Folkö

Lagen kan ändras. Regeringen vill stoppa ekonomiskt stöd till partier med tomma stolar i kommunfullmäktige.

Publicerad: 
2013-06-05

Använde sin vågmästarroll. Sverigedemokraterna röstade med oppositionen i samtliga ärenden vid konstitutionsutskottets årliga granskning av regeringen.

Publicerad: 
2013-06-04

Djurrättsaktivister dök upp Högerextrema grupper fortsätter att utnyttja mordet på soldaten Lee Rigby för egna syften. British National Party fick dock oväntat motstånd under en demonstration i London på lördagen.

Publicerad: 
2013-06-03

Här är domarna. Expo Idag har listat flera av de ledande personerna bakom ”Sveriges medborgargarde” som består av nazister och fotbollshuliganer.

Publicerad: 
2013-05-31

Patrullerade i Stockholm. En aldrig tidigare skådad allians mellan kraftigt brottsbelastade fotbollshuliganer och nazister, det är bilden som träder fram när Expo Idag granskar ”Sveriges medborgargarde”.

Publicerad: 
2013-05-31

Ökat antimuslimskt våld. Antimuslimska English Defence League, EDL, fortsätter att utnyttja det brutala mordet på soldaten Lee Rigby i London förra veckan för egna syften.

Publicerad: 
2013-05-29

Tilltaget har fördömts. I helgen infördes en tvåbarnspolitik i Burma för den muslimska minoritetsbefolkningen rohingya. Den senaste tiden har förtrycket mot folkgruppen ökat i landet.

Publicerad: 
2013-05-28

”Det är oacceptabelt”. Den danska regeringen vill att föräldrar till stökiga ungdomar med invandrarbakgrund ska kunna straffas ekonomiskt. Förslaget har mötts av hård kritik i Danmark och Sverige

Publicerad: 
2013-05-28

Uppmanar till våld. I februari orsakade han ett massivt polispådrag när hotade att spränga det norska parlamentet. Nu reser mannen till Sverige för att delta i högerextrema våldsaktioner.

Publicerad: 
2013-05-27

Högerextrema organisationer kraftsamlar. Antalet antimuslimska incidenter i England har mer än tiofaldigats sedan det brutala mordet på soldaten Lee Rigby.

Publicerad: 
2013-05-27

Ville kuppa partiet. Ove Karlsson i Sverigedemokraternas styrelse i Tyresö skrev ”Heil Hitler” i en mejlkonversation med Sverigedemokraternas nu uteslutna topp-politiker Patrik Ehn.Dessutom skrev Karlsson om en kupp mot partiledningen.

Publicerad: 
2013-05-20

26 procent våldsutsatta. En stor EU-utredning visar att diskrimineringen mot HBT-personer är utbredd i Europa. Nästan hälften säger sig ha blivit trakasserade eller diskriminerade på grund av sin läggning.

Publicerad: 
2013-05-17

”Förstår inte flyktingproblematiken”. På onsdagen beslutade riksdagen att barn som lever gömda i Sverige, papperslösa, får rätt att gå i skolan. Bara Sverigedemokraterna motsatte sig.

Publicerad: 
2013-05-16

Flera tavlor skadade. En utställning om romer i centrala Uppsala utsattes natten till onsdag för rasistisk vandalism. Bland annat hade förövaren klottrat ”tjuv” över flera av bilderna, en tydlig antiziganistisk stereotyp.

Publicerad: 
2013-05-16

För en antimuslimsk politik. Det högerextrema partiet Ataka har fått en avgörande roll efter det bulgariska valet i helgen. Nu säger partiledaren Volen Siderov sig kunna stödja en expertregering i landet.

Publicerad: 
2013-05-15

Flyttade i december. Sverigedemokraten Amanda Andersson hann delta på två möten i Kils kommunfullmäktige innan hon flyttade i slutet av förra året. Sedan dess har hennes stol stått tom.

Publicerad: 
2013-05-14

Tvister kring förfarandet. NSU-rättegången riskerar att skjutas upp ytterligare efter att de åtalades advokater ställt nya krav. Bland annat vill de att rättegången flyttas till en större sal. Åklagarsidan menar att försvaret medvetet förhalar processen.

Publicerad: 
2013-05-14

Har distriktsordförandens stöd. Anina Laroma kandiderade för Nationaldemokraterna till kommunfullmäktige i Fagersta 2006. Nu sitter hon i Sverigedemokraternas styrelse i Karlstad.

Publicerad: 
2013-05-13

Lämnar sina uppdrag. Ida Martinsson, ordinarie ledamot för Sverigedemokraterna i Karlstad har lämnat kommunfullmäktige utan att SD Karlstad kände till det.

Publicerad: 
2013-05-13

Utreds av partiet. Den nyvalda kommunpolitiker Eric Kitson i det engelska högerpopulistiska partiet UKIP utreds av partiet efter att på Facebook ha uttryckt sig rasistiskt om judar och muslimer.

Publicerad: 
2013-05-13

Kallades för ”apa.” Intoleransen i Italien har åter hamnat i fokus. Landets nya integrationsminister har fått utstå grova rasistiska tillmälen, bland annat från en hög företrädare för främlingsfientliga Lega Nord.

Publicerad: 
2013-05-10

Ofredande med hatbrottsmotiv. En 23-årig man från Bagarmossen i Stockholm dömdes på fredagen av Stockholms tingsrätt till dagsböter för förolämpning och ofredande efter att ha förföljt och spottat på en man och kallat denne för ”jävla bög”.

Publicerad: 
2013-05-07

Jävsanklagelser mot domaren. Efter att försvarets advokater anklagat domaren i det uppmärksammade NSU-målet för jäv beslutades att processen skjuts upp till nästa vecka.

Publicerad: 
2013-05-07

Två lämnar partiet. SD:s kommunpolitiker i Nynäshamn lämnar sina politiska uppdrag. De uppger att de saknar engagemang för partiet.

Publicerad: 
2013-05-06

Mycket lågt valdeltagande. Trots rasismskandaler fick högerpopulistpartiet UK Independence Pary, UKIP, stöd av nära en fjärdedel av väljarna i torsdagens brittiska lokalval.

Publicerad: 
2013-05-06

Högerextrema BNP tappar. Högerpopulistpartiet UK Independence party, UKIP, ser ut att gå mot ett historiskt resultat i de brittiska lokalvalen. Partiet har gått till val på en politik mot EU och invandring.

Publicerad: 
2013-05-03

Rättegång nästa vecka. Beate Zschäpe, den enda kända överlevande medlemmen från terrorcellen Underjordiska nationalsocialister, NSU, bedöms vara psykiskt tillräknelig för att dömas.

Publicerad: 
2013-05-03

Skakas av rasistskandaler. De brittiska högerpopulisterna i UK Independence Party, UKIP, ser ut att gå starkt framåt i dagens engelska lokalval.

Publicerad: 
2013-05-02

Medlem i nazistorganisation. Martin Björkert var tidigare medlem i Nationalsocialistisk front, NSF. Nu är han invald i SD:s kommunförening i Norrköping.

Publicerad: 
2013-04-29

Sidor