Sonja Anshelm | Expo.se

[node:title]

Sonja Anshelm

Artiklar av Sonja Anshelm

Fastnade i tullen. Ordföranden för Sverigedemokraterna i Norrköping, Stefan Sonevang, får betala böter för att ha smugglat in dopningklassade läkemedel till Sverige.

Publicerad: 
2014-06-13

Efter ny hemsida. Integrationsministern Erik Ullenhag presenterade på måndagen en ny hemsida som med fakta ska besvara myter och fördomar om invandrare och minoriteter. Sverigedemokraterna tänker nu anmäla Ullenhag till Konstitutionsutskottet eftersom de anser att hemsidan ger vilseledande information.

Publicerad: 
2011-12-19

Hyrde en SS-uniform. Den brittiske parlamentsledamoten Aidan Burley deltog på en svensexa med nazisttema i början av december och hyrde även en SS-uniform som brudgummen bar under kvällen. Burley sparkas nu från sin post i det konservativa partiet.

Publicerad: 
2011-12-19

Reglerna ska utredas. En statlig utredning ska analysera om det går att ställa krav på att tidningar respekterar ”demokratiska idéer” för att kunna få presstöd. Debatten om presstödet uppstod efter att Nationaldemokraternas tidning Nationell Idag beviljats stödet.

Publicerad: 
2011-12-16

Synts med ledare. Flera kopplingar har gjorts mellan det tyska partiet Nationaldemokratische Partei Deutschland, NPD och den tyska nazisttrion som ligger bakom minst tio mord sedan 2001. Bland annat har NPD:s partiledare Holger Apfel synts på bilder tillsammans med medlemmar ur nazisttrion.

Publicerad: 
2011-12-16

Planerade för krig. Fem medlemmar ur den högerextrema militanta gruppen Militia, greps på onsdagen. De är misstänkta för att ha spridit rasistiska idéer och för att ha byggt upp en grund för att starta ett revolutionärt krig.

Publicerad: 
2011-12-15

Återupptar gamla fall. Människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Center gör ett sista försök att ställa nazismens krigsförbrytare från andra världskriget inför rätta. De har öppnat en jourtelefon och erbjuder belöning till de som kan ge tips som leder till gripanden.

Publicerad: 
2011-12-15

Deltog på seminarium. Serieskytten i Malmö som misstänks för ett flertal mord och mordförsök på invandrare förra året beundrade Lasermannen och var aktiv i den konspiratoriska sanningsrörelsen. Det visar en granskning som Sveriges radio gjort.

Publicerad: 
2011-12-14

Har inget förtroende. Kommunfullmäktigeledamoten Gejbert Strömdahl har sparkats från sin post som presstalesman och gruppledare för partiet. Sverigedemokraternas ordförande i kommunen, Ewa Ridén uppger att hon har tappat förtroendet för Strömdahl.

Publicerad: 
2011-12-14

Ber om ursäkt. Parlamentsledamoten Aidan Burley från det brittiska konservativa partiet har bett om ursäkt efter att han deltagit på en svensexa med nazisttema. Brudgummen bar en SS-uniform och gästerna skålade för tredje riket och ropade ”Mein Führer”.

Publicerad: 
2011-12-12

Handlingsplan mot extremism. I fredags presenterade EU- och demokratiministern Birgitta Ohlsson en handlingsplan för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism. Ohlsson anser att det finns en bristande kunskap om högerextremism ute i landet och att fler måste bli medvetna om ämnet.

Publicerad: 
2011-12-12

Skapar egen statistik. 80 procent av alla arbetskraftsinvandrare är okvalificerad arbetskraft. Det påstod Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i en debatt i SVT i förra veckan. Men en undersökning som gjorts av Svenska Dagbladet visar att Åkessons siffror inte stämmer.

Publicerad: 
2011-12-09

Beslutas nästa vecka. Den till Sverigedemokraterna närstående sajten Avpixlat riskerar att polisanmälas av Datainspektionen. Det efter att sajten tagit över en kritiserad hemsida där domar från migrationsdomstolen publiceras.

Publicerad: 
2011-12-08

Kort innan terrordådet. Den antimuslimska bloggaren Fjordman som hyllats av Anders Breivik, har flera gånger sagt att han tar avstånd från våld. Men på den antimuslimska sajten ”Gates of Vienna” skriver Fjordman att de som förespråkar mångkultur måste försvinna för att civilisationen ska kunna bli hel igen.

Publicerad: 
2011-12-07

Uthängda har hotats. Nätsajten Migileaks som har publicerat domar där Migrationsdomstolen beviljat asyl har kritiserats av Datainspektionen som övervägar att polisanmäla sajten. Riksdagsledamoten för Sverigedemokraterna Kent Ekeroth ger sajten sitt stöd.

Publicerad: 
2011-12-05

Händelsen har polisanmälts. Nationaldemokraternas partiledare Marc Abramsson misshandlades på tisdagen på partiets kansli av Mikael Skillt, medlem i Nationaldemokraterna och aktiv i Förbundet Nationell Ungdom. På deras hemsida skriver de att bråket inte handlade om en intern uppgörelse.

Publicerad: 
2011-12-02

DO bekräftar utvecklingen. I Lappland har vägskyltar med samiska ortsnamnet saboterats. Samiskt center mot rasism och diskriminering menar att det rör sig om hatbrott. Ett brottstyp som de menar har ökat under senare år.

Publicerad: 
2011-12-01

Ska avvisas omedelbart. Den amerikanska högerextremisten David Duke omhändertogs av polis på fredagen i den tyska staden Köln, bara timmarna innan han skulle hålla tal hos en högerextrem grupp.

Publicerad: 
2011-12-01

Kopplingar till NPD. En man som tidigare haft en hög position inom Nationaldemokratische Partei Deutschland, NPD, är misstänkt för att vara inblandad i sex av de tio mord som den tyska nazisttrion tagit på sig. I tisdags greps mannen.

Publicerad: 
2011-11-30

Kan påverka straffet. Anders Behring Breivik lider av paranoid schizofreni och var psykotisk då han utförde sina terrordåd på Utøya och i Oslo den 22 juli i år. Det är slutsatsen i en rapport om honom som gjorts av rättspsykiatriker och lämnats in till Oslo tingsrätt.

Publicerad: 
2011-11-30

Kallat islam ”ondskefullt”. EU-parlamentarikern och partiledaren för det högerextrema British National Party, Nick Griffin, är inbjuden att hålla tal vid en högerextrem demonstration i december i Stockholm.

Publicerad: 
2011-11-29

Har tagits bort. En slagklocka med inristade hakkors och nordiska runor som dedikerats nazistledaren Hermann Göring var utplacerad vid ett krigsmonument i den tyska kommunen Tumlauer-Koog. Efter att en upprörd turist kontaktat guvernören för delstaten togs klockan bort på fredagen.

Publicerad: 
2011-11-28

Detta har hänt. Många frågar sig hur den tyska nazistiska terrororganisationen Underjordiska nationalsocialister bestående av trion Owe Böhnhardt, Owe Mundlos och Beate Zschäpe lyckades hålla sig gömda i 13 år samtidigt som de begick mord, sprängdåd och bankrån. Kritik har riktats mot den tyska underrättelsetjänsten för att redan vid slutet av 1990-talet vetat om nazisttrions existens och vilket hot de kunde utgöra.

Publicerad: 
2011-11-25

Anhöriga kan ersättas. På tisdagen fördömde det tyska parlamentet de brott som begåtts av den nazistiska terror-trion. I ett uttalande sades det att de ”skäms oerhört mycket” över vad som har hänt. Utspelet kommer efter att det riktats stark kritik mot både parlamentet, polis och underrättelsetjänsten för hur utredningen av morden har skötts.

Publicerad: 
2011-11-23

Underrättelsetjänsten har ifrågasatts. Ytterligare nio personer är misstänkta för kopplingar till den nazistiska mordhärva som skakar Tyskland, enligt tyske inrikesministern Hans-Peter Friedrich. De ska bland annat ha hjälpt till med den propagandavideo nazist-trion har spridit.

Publicerad: 
2011-11-22

Fler kan åtalas. En 22-årig man står misstänkt för hets mot folkgrupp efter att i mars, i staden Novy Bydzov i Tjeckien, vid en anti-romsk demonstration gjort rasistiska uttalanden. Om mannen döms riskerar han att få två års fängelse.

Publicerad: 
2011-11-22

Hetsade mot invandrare. Finsk polis grep i fredags åtta personer som skrivit hatiska inlägg mot invandrare på Facebook. Alla gripna har nu släppts men är fortfarande misstänkta för brott.

Publicerad: 
2011-11-21

Tio mord upptäckta. Den nazistgrupp som skakat Tyskland fortsätter att röra upp känslor. Nu ska offren hedras officiellt. Samtidigt befarar justitieministern att fler högerextrema brott kommer att avslöjas.

Publicerad: 
2011-11-21

På sin blogg. En praktikant på Mittuniversitetet i Härnösand tvingades sluta sin praktikplats efter att ha uttryckt stöd för den norska terroristen Anders Behring Breivik på sin blogg.

Publicerad: 
2011-11-18

Kommunen gjorde fel. Kommunstyrelsen i Lund måste dra tillbaka beslutet om att ta emot 125 flyktingar per år. Det efter att Ted Ekeroth, kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Lund, har vunnit ett ärende mot kommunstyrelsen.

Publicerad: 
2011-11-18

Sidor