Sumbu Temo | Expo.se

[node:title]

Sumbu Temo

Artiklar av Sumbu Temo

Polisen står lamslagen. Allt sedan Ahmed blev felaktigt utpekad som terrorist har tillvaron vänts upp och ner för honom och familjen. På högerextrema sidor publiceras det uppgifter om honom och han har flera gånger hotats och attackerats.

Publicerad: 
2013-11-13

Flera rasistiska uttalanden. Front National har uteslutit ännu en kandidat till ett franskt lokalval. Politikern förminskade på sociala medier den nazistiska ockupationen av Frankrike.

Publicerad: 
2013-11-08

Borttagen ur styrelse. Expo idag avslöjade förra veckan att en ledande nazist i Svenska motståndsrörelsens satt i en skolstyrelsen i Dalarna. Nu är han inte längre i styrelsen.

Publicerad: 
2013-11-07

Dömd för kvinnomisshandel. Sverigedemokraternas valberedning presenterade idag sitt förslag till en ny partistyrelse. Bland de föreslagna suppleanterna ingår en person som tidigare uppmärksammats för våldsbrott och för nazistkopplingar.

Publicerad: 
2013-11-06

Ökat homofobiskt våld. I söndags kväll attackerade två gärningsmän en rysk hbt-organisation. Två skadades och tillståndet är allvarligt för ytterligare en person.

Publicerad: 
2013-11-06

Sverigedemokraternas satsning på att ta över Söder i Stockholm har inte mottagits väl. Partiledaren Jimmie Åkesson fick en tårta kastad på sig. Ett hundratal personer demonstrerar mot partiets närvaro.

Publicerad: 
2013-11-05

Skanderade nazistiska slagord. Tusentals ryska högerextremister demonstrerade på måndagen i den årliga ryska marschen.

Publicerad: 
2013-11-05

Allierad med Hitlertyskland. I söndags hölls en ceremoni i Budapest där en staty på en ungersk nazistallierad statschef avtäcktes. Nästan tusen personer protesterade mot ceremonin.

Publicerad: 
2013-11-04

Bryter mot värdegrunden. Hyresgästföreningen står fast i sitt beslut att utesluta en aktivist i Svenska motståndsrörelsen.

Publicerad: 
2013-11-01

Hakkors och hot. HBT-aktivister är utsatta i Serbien. Nu kräver Civil Rights Defenders att myndigheterna agerar.

Publicerad: 
2013-11-01

Öppnar för samarbete. Ett antiromskt parti som vill köra ut romer från Tjeckien har kommit in i parlamentet. Partiet kan komma att samarbeta med det nybildade partiet Ano som fick 19 procent av rösterna.

Publicerad: 
2013-10-31

Skrek ”Sieg heil”. Runt 30 högerextrema österrikiska fotbollshuliganer attackerade i söndags ett turkiskt kulturcenter i Wien.

Publicerad: 
2013-10-29

Ville starta ”raskrig”. Den 25-årige studenten som planterat bomber utanför moskéer och mördat en 82-årig man i England dömdes i fredags till livstids fängelse.

Publicerad: 
2013-10-28

Har träffat SD. Front Nationals ledare Marine Le Pen har uttryckt en vilja för att samarbeta med det nederländska anti-muslimska Frihetspartiet och andra högerextrema partier i Europa.

Publicerad: 
2013-10-18

”Vi sonderar terrängen”. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson mötte på fredagen franska Front Nationals partiledare Marine Le Pen.

Publicerad: 
2013-10-18

Det är hobbyberäkningar. Expo Idag träffade fyra partiledare efter partiledardebatten i onsdags. Ingen av dem tror på Sverigedemokraternas besparningsplan baserad på minskad asyl- och anhörigehetsinvandring.

Publicerad: 
2013-10-17

Ny ledare utsedd. I torsdags höll EDL ett nationellt möte där en ny ledare efter Tommy Robinsons utsågs. Samtidigt fortsätter spekulationerna i den antimuslimska miljön kring de tidigare ledarnas avhopp.

Publicerad: 
2013-10-11

Rasistisk organisation bötfälls. En distriktsdomstol i Japan har fastslagit att hatpropaganda inte skyddas av yttrandefrihetslagen. En annan domstol dömde Zaitokukai, en nationalistisk organisation, för deras främlingsfientliga aktioner mot en koreansk skola.

Publicerad: 
2013-10-11

Vill förändra stadgarna. Sverigedemokraternas ledning vill ändra partiets stadgar och kapa Sverigedemokratisk ungdoms inflytande i partiets beslutsfattande på alla nivåer. Det framgår i ett förslag till stadgeändringar som kommer att läggas på partiets landsdagar.

Publicerad: 
2013-10-10

Rättegången mot NSU. Tyska polisens fynd i den nazistiska terrororganisationen NSU:s hårddisk tyder på att den före detta förbundskanslern Gerard Schröder kunde ha varit en möjlig måltavla.

Publicerad: 
2013-10-10

”Liknar en bluff.” Efter att EDL- ledarna Tommy Robinsons och Kevin Carrol hoppat av från organisationen är reaktionerna många. Antimuslimer spekulerar om konspirationer och antirasister kräver svar.

Publicerad: 
2013-10-09

Idag uppmärksammas slavhandeln. En ny avhandling som avslöjar Sveriges nedtystade roll i slavhandeln har nyligen publicerats. Samtidigt fortsätter afrofobiska hatbrott att öka.

Publicerad: 
2013-10-09

Påverkar inte utredningen. Medlemmar i Gyllene gryning misstänkts ligga bakom flera kriminella handlingar, bland annat mord och gatuvåld. På onsdagen avlade flera ledande företrädare för partiet sina vittnesmål inför domstolen.

Publicerad: 
2013-10-02

Myndigheten dementerar uppgifterna. Skånepolisens romregister kan ha använts av andra än polismyndigheten. Migrationsverket kan ha tagit del av registret.

Publicerad: 
2013-10-01

Regering med högerpopulister. Det konservativa partiet Høyre och högerpopulistiska Fremskrittspartiet bildar regering tillsammans. Venstre och Kristelig folkeparti kommer att stå utanför regeringen som stödpartier.

Publicerad: 
2013-10-01

Stoppad senaste åren. En prideparad som skulle hållas Belgrad har ställts in med hänvisning till säkerheten. Det är tredje gången i rad som paraden stoppas.

Publicerad: 
2013-10-01

Flera företrädare eftersöks. Grekisk polis grep i helgen Gyllene grynings partiledare Nikos Michaloliakos och andra nyckelpersoner i det nazistiska partiet.

Publicerad: 
2013-09-30

Demonstrerar i Stockholm. Hon vet inte om hon är med i polisens register över romer men misstänker det. Expo Idag träffade Jessica Szoppe som anordnar en demonstration mot polisens registrering.

Publicerad: 
2013-09-27

Vill ändra regelverket. Presstödsnämnden har fattat ett beslut om huruvida högerextrema tidningen Nya Tider få presstöd. Beslut om Nationell Idag har även tagits. Besluten offentliggörs nästa vecka.

Publicerad: 
2013-09-27

Sidor