Expo 2004/2 SD från insidan

Publicerad 2004-07-05 14:43

Under flera år var Tommy Funebo partiorganisatör i Sverigedemokraterna. I början av året lämnade han partiet. Nu berättar han för Expo om sin tid i Sverigedemokraterna. Vi avslöjar Sverigedemokraterna hemlige finansiär och blottlägger missnöjet mot Sverigedemoraternas ledning. Vi granskar också debattören och författaren Israel Shamir, en man som väcker starka känslor med sina antisemitiska utspel. Och Maud Olofsson är arg på Socialdemokraternas tal om ”social turism”.

Mer ur innehållet

Förlag ger ut antisemit
Sedan 2001 har den ryskfödde Israel Shamir spridit antisemitiska texter via internet. Nu ger bokförlaget Alhambra ut hans senaste bok i svensk översättning. Expo kan avslöja att Israel Shamir egentligen heter Jöran Jermas och sedan lång tid tillbaka är svensk medborgare.

NDU-ordförande dömd
Nio personer knutna till Nationaldemokratisk Ungdom (NDU) dömdes i Stockhoms tingsrätt för attacken mot Pridetåget och misshandeln av en av tågets funktionärer, Facundo Unia. En av de som fick hårdast straff var NDU-ordföranden Marc Abramsson.

Krönika:
Centerpartiets partiledare Maud Olofsson skriver om debatten om övergångsregler.

Ämnen

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.