Journalisternas dilemma | Expo.se

Annons

#3-2006: Journalisternas dilemma

Expo #3-2006
3-2006 Bevaka eller inte? Det är frågan för den svenska journalistkåren. Vi undersöker hur Sverigedemokraternas kommer att bevakas av media under valrörelsen.

Dessutom granskar vi vad Sverigedemokraterna åstadkommit i kommunpolitiken, amerikanska nazister använder armén som utbildningscentrum, vi besöker tre städer där extremhögern satsar i höstens val, och tittar tillbaka på protesterna mot OS i Berlin 1936.

Ledare
Sverigedemokraternas kandidater är kriminella och skuldsatta, men problemet med partiet är den rasistiska politiken.

Terrormål åter aktuellt
Målet mot nazistcellen i Västerås kan vara på väg att återupptas efter nya uppgifter från en av de tidigare misstänkta.

Strid om nazisthotell
I den tyska staden har invånarna förlorat striden om stadens hotell. Den nye ägaren är den ökände nazisten Jürgen Rieger.

Oönskande soldater
Amerikanska högerextremister använder armén som utbildningscentrum.

Tillbaka till Bårstabergen
Expo återanvänder Bårstabergen, Nationaldemokraternas starkaste fäste i valet 2002. Sjuksköterskan Jonathan, fixaren Paul och Scaniaarbetaren Andreas berättar om en stad som plågas av segregation.

I backspegeln
OS i Berlin var inte bara Jesse Owens och Leni Riefenstahl. I Sverige skapade två svenska sjömäns öde en rörelse som krävde bojkott av spelen.

Kultur
Vi läser två böcker om två tidsepoker.

Krönika
Karl-Axel Jansson: Journalister har många gånger hållit käft.

Läs Expo digitalt!

Läs Expo på din dator, i din läs- platta eller på din smartphone. Här finns hela Expos utgåva samlad, från det allra första numret som utkom 1995! För dig som är stödprenumerant är hela arkivet upplåst!

kom igÅng