
I fokus
Bilan Osman skäller på feministerna, Nathalie Söderberg är arg att inte kommunerna inte gör mer för fattiga EU-migranter och Jonathan Leman noterar att när saker och ting går snett så går det alltid att skylla på judarna – som så många gånger förr.
Reportage
Haris Grabovac reste tillbaka till sitt födelseland Bosnien. Läs hans gripande reportage om hur muslimers situation 20 år efter folkmordet i Srebrenica. Fortfarande kämpar många för att spåren och vittneskildringarna inte ska försvinna i glömska.
Historik
Efterkrigstidens viktigaste högerextrema samarbete hade en svensk vid rodret. John Frölander berättar om Europeiska sociala rörelsen. En historia om att försöka återlansera fascismen. Men även en historia om splittring, bråk och dess påverkan på dagens högerextremister.
Då och nu
Det blir allt fler högerextrema nyhetssajter. Idén om att en politisk färgad nyhetsförmedling är viktig är emellertid inte ny. Daniel Poohl visar hur ett digitaliserat medielandskap ökat extremhögerns möjlighet att få inflytande i den offentliga debatten.
Granskning
På Facebookgrupper möts tusentals personer som hetsar mot EU-medborgare som tigger i Sverige. Expo kan visa hur hatet blir allt mer organiserat. Samtidigt ökar våldet mot dem som sitter på gatorna.
Dessutom:
Intervjuer med bland andra historikern Heléne Lööw, författaren Maja Hagerman, regissören Josette Bushell-Mingo. Krönika av Alen Musaefendic. Sverigedemokrater som klär offerkofta, Nina Simones vrede födde ett unikt sound och mycket, mycket mer …
Bli prenumerant!
Få tidskriften Expo hem i brevlådan, eller läs på din dator, på plattan eller i din smartphone. I vår tidningsapp finns alla Expos utgåvor sedan 1995 samlade. För dig som är prenumerant är hela arkivet upplåst!

Läs Expo digitalt!
Läs Expo på din dator, i din läs- platta eller på din smartphone. Här finns hela Expos utgåva samlad, från det allra första numret som utkom 1995! För dig som är stödprenumerant är hela arkivet upplåst!
Långläsning
Begreppet kulturmarxism populariserades genom norsk terror men har sin bakgrund bland högerradikala intellektuella i USA. Föreställningen om en slug och välorganiserad vänster med stort inflytande har blivit ett av radikalhögerns mest envisa hjärnspöken.
De bär namn som Antigones och Némésis. De förespråkar jämställdhet, säger sig vara feminister eller alter-feminister, anser att könen har olika roller och hävdar att västerländska kvinnor hotas av utomeuropeiska män. I Frankrike har kvinnor blivit allt synligare inom den högerextrema rörelsen.
Vita män fortsätter att vara positivt särbehandlade i algoritmerna såväl som i samhället i stort. Men det finns forskare som sliter mot techjättarna – för att avmaskera den inbyggda ojämlikheten i AI och skapa en mer intelligent kodad framtid.
Islamist eller pragmatiker. Populist, demokrat eller sultan. Synen på Erdoğan har skiftat över tid i takt med att han från grunden, strategiskt och målinriktat, byggt om det turkiska samhället och politiken. Idag spelar han även huvudrollen i frågan om ett svenskt och finskt Nato-medlemskap.