Män som hatar kvinnor | Expo.se

#2-2018: Män som hatar kvinnor

Omslag på Expo nummer 2 2018
2-2018 Bristen på sex får dem att hata och mörda kvinnor. Vi dyker ner i en värld av högerextrema influenser, självhat och krisande manlighet.

Jakten på SD-väljarna 

I höstens val hoppas nazister och utkastade sverigedemokrater på att vinna SD-väljarnas röster. De framställer sig som ett radikalare alternativ. Men vad är egentligen skillnaden mellan utmanarna och SD? 

Intervju: Peter Sundin 

Uppväxten präglades av våld och rasism. Men det var när lärarna försökte vinna debatten mot honom som han bestämde sig för att bli aktiv nazist. Nu försöker Peter Sundin få skolorna att inte göra samma misstag igen.  

Ständig fiende 

Muslimska brödraskapet är Mellanösterns mest tongivande islamistgrupp. Genom organisationens brokiga historia finns en röd tråd - antisemitismen. 

Fler konflikter stoppar högerpopulisterna 

Det går inte att bemöta högerpopulister genom att härmas. Väljarna vill ha tydliga alternativ, inga dåliga kopior. Jennie K Larsson om Socialdemokraternas flirt med SD-väljarna. 

Så bortförklaras vänsterns antisemitism 

Vänsterns antisemitism börjar väcka debatt i de egna leden. Kanske skulle de som förnekar problemet lyssna på judarna i sin egen rörelse.

Dessutom: 

Midsommarblot, hakkorstårtor, Skurt, konspirationsteorier, Finspång, landsförrädare, Pride i Kalix och en urartad debatt om islamism.  

Läs Expo digitalt!

Läs Expo på din dator, i din läs- platta eller på din smartphone. Här finns hela Expos utgåva samlad, från det allra första numret som utkom 1995! För dig som är stödprenumerant är hela arkivet upplåst!

kom igÅng