Agendajournalistik | Expo.se

Annons

Agendajournalistik

Tidningen Nya Tider på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg

Agendajournalistik

Här förklarar vi hur den högerextrema miljön använder alternativ och etablerad media för att sprida sina budskap och hur deras mediestrategier och metoder ser ut.

Med utgångspunkt i våra årliga rapporter och granskningar av den organiserade rasismens aktiviteter nationellt och på kommunnivå kan vi även erbjuda kunskap om vilka grupper som är aktiva inom ert bevakningsområde. Vi ger kunskap om deras bakgrund, propaganda och metoder. Fokus på särskilda organisationer och miljöer anpassas efter önskemål och förutsättningar.

Föreläsningen tar vidare upp dilemman kring granskning av den organiserade rasismen. Expos långa erfarenhet av att granska högerextrema grupper ger en unik möjlighet att diskutera praktiska svårigheter som att granska slutna rörelser som ser journalister som sina fiender och andra publicistiska överväganden samt utmaningar. Föreläsningen passar utmärkt för redaktioner, kommunikationsenheter, mediehus och journalistutbildningar.

Under rådande läge följer vi de rekommendationer som utfärdats av regering och Folkhälsomyndigheten. Föreläsningen hålls tills vidare digitalt via webben. Expo föreläser via Zoom. Om ni önskar en föreläsning via era egna verktyg och plattformar anpassar vi oss om så är möjligt efter era önskemål och förutsättningar. 

För mer info om pris, tider och bokning ta kontakt via [email protected] alt. 08-400 219 60.

 

Boka nu

Våra Föreläsare