Om radikalislamism | Expo.se

Annons

Om radikalislamism

Propagandabild IS

Om radikalislamism

Radikalislamismen är en av de mest hatiska, våldsamma och intoleranta ideologierna i vårt samhälle. Det är en växande miljö som lyckats attrahera sympatisörer från samhällets alla skikt och som fått hundratals att bli jihadkrigare.

Med utbildningen ”Om radikalislamism” berättar vi historien om radikalislamismens framväxt. Vi ger en fördjupad inblick dess mekanismer och hur den har gett upphov till några av världens största och mest brutala terrororganisationer.  

Vi förklarar idéerna och organisationerna samt deras politiska vision, strategier och aktivism i Sverige och omvärlden. Särskild fokus lägger vi på det omfattande hat mot oliktänkande samt etniska, kulturella och sexuella minoriteter som denna miljö ständigt ger uttryck för.

Föreläsningens upplägg kan anpassas efter era specifika önskemål, frågeställningar och förutsättningar. Vi erbjuder en två timmars föreläsning eller halvdagsutbildning i ämnet.

Under rådande läge följer vi de rekommendationer som utfärdats av regering och Folkhälsomyndigheten. Föreläsningen hålls tills vidare digitalt via webben. Expo föreläser via Zoom. Om ni önskar en föreläsning via era egna verktyg och plattformar anpassar vi oss om så är möjligt efter era önskemål och förutsättningar. 

 

Boka nu

Våra Föreläsare