Om radikalislamism

Propagandabild IS

Om radikalislamism

Radikalislamismen är en av de mest hatiska, våldsamma och intoleranta ideologierna i vårt samhälle. Det är en växande miljö som lyckats attrahera sympatisörer från samhällets alla skikt och som fått hundratals att bli jihadkrigare.

Med utbildningen ”Om radikalislamism” berättar vi historien om radikalislamismens framväxt. Vi ger en fördjupad inblick dess mekanismer och hur den har gett upphov till några av världens största och mest brutala terrororganisationer.  

Vi förklarar idéerna och organisationerna samt deras politiska vision, strategier och aktivism i Sverige och omvärlden. Särskild fokus lägger vi på det omfattande hat mot oliktänkande samt etniska, kulturella och sexuella minoriteter som denna miljö ständigt ger uttryck för.

Föreläsningens upplägg kan anpassas efter era specifika önskemål, frågeställningar och förutsättningar. Vi erbjuder en två timmars föreläsning eller halvdagsutbildning i ämnet.

”Om radikalislamism” är en ny utbildning som lanseras i februari 2019.

Vi erbjuder introduktionsrabatt på nya utbildningar! Boka ”Om radikalislamism” innan 15 mars för 20 procents rabatt på ordinarie pris. Mejla [email protected] 

Våra Föreläsare