Rasismens nya skärningspunkter; kvinnohat, konspirationism och queerfobi | Expo.se

Rasismens nya skärningspunkter; kvinnohat, konspirationism och queerfobi

Rasismens nya skärningspunkter; kvinnohat, konspirationism och queerfobi

Hur kan vi förstå en ny verklighet där rasism inte längre förpackas i ord och symboler vi är känner igen? Och där spridningstakten går snabbare än någonsin?

Vi möter idag ett nytt politiskt landskap där rasistiska idéer förpackas på nya sätt. I takt med att den organiserade rasismen tappar styrfart i det fysiska rummet växer en ny rörelse fram online. En global rörelse som organiserar sig digitalt och fortsatt delvis verkar lokalt.

Samtalsklimatet hårdnar och den rasistiska idévärlden flyter samman med både antifeminism, konspirationsteorier och homofobi. Idéerna sprids snabbt via olika forum och plattformar på nätet där de möjliggör för konsumenten att bygga sin egen ideologi, genomsyrad av kvinnohat, toxiska mansideal, rasism och våld.

I föreläsningen undersöker vi aktuella trender i den allt med mångfacetterade högerextrema miljön och tydliggör de skärningspunkter som finns med andra antidemokratiska idéströmningar. Genom att öka kunskapen om rasismens moderna uttrycksformer minskar vi riskerna att de passerarar under radarn och avfärdas.

För mer info om pris, tider och bokning ta kontakt via [email protected] alt. 08-400 219 60.

 

Boka nu

Våra Föreläsare