Video

Dolda påverkanskampanjer och data om miljontals invånare. Cambridge Analytica hjälpte Trump till makten och bidrog till Brexit. I bakgrunden står en hemlighetsfull miljardär som vill välta systemet.
80-talsnostalgi, ironi och grov rasism. Extremhögern letar nya grepp. Inspirationen kommer från sajten som förnyade näthatet. Läs reportaget Trolltider i Expo 2-2017, ute nu! 
I Expo #1-2017 berättar vi historien om alliansen som hotar Europas demokrati. Men är det verkligen så enkelt som det ser ut?
Hur kunde en vit religiös grupp utsättas för rasism i ett land för vita och religiösa? Bilden av mormonerna kan lära oss mycket om rasismens inre logik.
Expo har kartlagt Sveriges största och farligaste nazistorganisation. Bara under 2015 dömdes eller åtalades en dryg fjärdedel för vålds- eller vapenbrott. Samtidigt har flera förövare gått fria på grund av slarv i rättsväsendet.
En miljon flyktingar kom till Europa 2015. Endast 65 personer, 0,01 procent, sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Expo besökte landets enda asylboende, som utsatts för mordbrand och skadegörelse, och partiet som underblåser hatet.
Kultförfattaren Nikanor Teratologen har hyllats av recensenterna men förföljts av envisa nazi-rykten. Expo kan visa på en koppling mellan författaren och en av Flashbacks mest inflytelserika antisemiter.
Några av världens rikaste män vill förskjuta den amerikanska politiken till höger om Donald Trump. I sin kamp har de inga problem att stödja högerextrema krafter.

Våra Föreläsare