PayPal stänger av rasistsajt

Publicerad 2013-02-11

Betalningstjänsten PayPal tillåter inte den rasistiska hatsajten Exponerat att använda deras tjänst för att ta emot donationer. Det skriver företaget på sin facebooksida. Företaget skriver att "rasistisk diskriminering bryter mot PayPals användareavtal".

"Vi vill bara berätta att vi bett Exponerat att ta bort PayPal som betalningsalternativ, så det ska inte gå att donera till dem via PayPal längre.", skrev företaget på Facebook den 7 februari.

PayPal skriver även att de undersöker alla konton som används i syften som "bryter mot användareavtalet".

Exponerat skriver på sin sajt att PayPal har stängt av och "frusit" deras konto, rapporterar Metro. Sajten ägnar sig åt att hänga ut dömda och misstänkta personer, ofta med invandrarbakgrund. Exponerat uppger att det stöder Sverigedemokraterna. Förra året avslöjade Researchgruppen att de som driver sajten har ett brottsligt förflutet. Initiativtagaren är bland annat dömd för sexuellt utnyttjande av underårig och sexuellt ofredande av flera flickor.

Expo Idag har förgäves sökt PayPal för en kommentar om företaget granskar fler rasistiska sajter. Några sajter som använder PayPal är nazistiska Svenskarnas parti som använder tjänsten både på för sitt parti och för sin nättidning, Realisten. Även nazistorganisationen Svenska motståndsrörelsen och de rasistiska nyhetsbloggarna Fria Tider och Avpixlat använder PayPal för att ta emot pengar.
Daniel Vergara

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.