PayPal stänger av rasistsajt

Publicerad 2013-02-11

Betalningstjänsten PayPal tillåter inte den rasistiska hatsajten Exponerat att använda deras tjänst för att ta emot donationer. Det skriver företaget på sin facebooksida. Företaget skriver att "rasistisk diskriminering bryter mot PayPals användareavtal".

"Vi vill bara berätta att vi bett Exponerat att ta bort PayPal som betalningsalternativ, så det ska inte gå att donera till dem via PayPal längre.", skrev företaget på Facebook den 7 februari.

PayPal skriver även att de undersöker alla konton som används i syften som "bryter mot användareavtalet".

Exponerat skriver på sin sajt att PayPal har stängt av och "frusit" deras konto, rapporterar Metro. Sajten ägnar sig åt att hänga ut dömda och misstänkta personer, ofta med invandrarbakgrund. Exponerat uppger att det stöder Sverigedemokraterna. Förra året avslöjade Researchgruppen att de som driver sajten har ett brottsligt förflutet. Initiativtagaren är bland annat dömd för sexuellt utnyttjande av underårig och sexuellt ofredande av flera flickor.

Expo Idag har förgäves sökt PayPal för en kommentar om företaget granskar fler rasistiska sajter. Några sajter som använder PayPal är nazistiska Svenskarnas parti som använder tjänsten både på för sitt parti och för sin nättidning, Realisten. Även nazistorganisationen Svenska motståndsrörelsen och de rasistiska nyhetsbloggarna Fria Tider och Avpixlat använder PayPal för att ta emot pengar.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA