PayPal stänger av rasistsajt

Publicerad 2013-02-11

Betalningstjänsten PayPal tillåter inte den rasistiska hatsajten Exponerat att använda deras tjänst för att ta emot donationer. Det skriver företaget på sin facebooksida. Företaget skriver att "rasistisk diskriminering bryter mot PayPals användareavtal".

"Vi vill bara berätta att vi bett Exponerat att ta bort PayPal som betalningsalternativ, så det ska inte gå att donera till dem via PayPal längre.", skrev företaget på Facebook den 7 februari.

PayPal skriver även att de undersöker alla konton som används i syften som "bryter mot användareavtalet".

Exponerat skriver på sin sajt att PayPal har stängt av och "frusit" deras konto, rapporterar Metro. Sajten ägnar sig åt att hänga ut dömda och misstänkta personer, ofta med invandrarbakgrund. Exponerat uppger att det stöder Sverigedemokraterna. Förra året avslöjade Researchgruppen att de som driver sajten har ett brottsligt förflutet. Initiativtagaren är bland annat dömd för sexuellt utnyttjande av underårig och sexuellt ofredande av flera flickor.

Expo Idag har förgäves sökt PayPal för en kommentar om företaget granskar fler rasistiska sajter. Några sajter som använder PayPal är nazistiska Svenskarnas parti som använder tjänsten både på för sitt parti och för sin nättidning, Realisten. Även nazistorganisationen Svenska motståndsrörelsen och de rasistiska nyhetsbloggarna Fria Tider och Avpixlat använder PayPal för att ta emot pengar.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA