SD-politiker till angrepp mot islam

Publicerad 2006-11-24

Det sverigedemokratiska oppositionsrådet i Örebro Landsting, David Kronlid, säger till nätupplagan av tidningen Dagen att muslimsk kultur inte ska blandas med den kristna.

”Jag ser det som ett enormt problem att blanda muslimska kulturen med den kristna, islam är så krävande. Med kvinnor som måste ha huvudduk, eller burka. Det passar inte in det kristna samhället.”, säger David Kronlind till Dagen.

David Kronlind som själv kallar sig kristen säger i artikeln att kristna borde sätta stopp för invandringen och byggen av moskéer. Han motiverar sin syn bland annat med att muslimska länder inte tillåter kyrkor.

”Vara hård mot de hårda”
Thomas Österberg som är redaktör på Dagen skriver på ledarplats att Kronlids syn inte är förenlig med den kristna. Han menar att Sverigedemokraternas uppfattningar ska bemötas av kyrkorna. David Kronlid tycker att ”man ska vara hård mot de hårda”. Något som Thomas Österberg finner tragikomiskt.

”När David Kronlid säger att 'man ska vara hård mot de hårda', så är det inte Bibeln han citerar, utan Fantomen - en 'religionsblandning' som det mitt i allvaret är svårt att inte dra på munnen åt.”, skriver Thomas Österberg i sin ledare.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro