SD-politiker till angrepp mot islam

Publicerad 2006-11-24

Det sverigedemokratiska oppositionsrådet i Örebro Landsting, David Kronlid, säger till nätupplagan av tidningen Dagen att muslimsk kultur inte ska blandas med den kristna.

”Jag ser det som ett enormt problem att blanda muslimska kulturen med den kristna, islam är så krävande. Med kvinnor som måste ha huvudduk, eller burka. Det passar inte in det kristna samhället.”, säger David Kronlind till Dagen.

David Kronlind som själv kallar sig kristen säger i artikeln att kristna borde sätta stopp för invandringen och byggen av moskéer. Han motiverar sin syn bland annat med att muslimska länder inte tillåter kyrkor.

”Vara hård mot de hårda”
Thomas Österberg som är redaktör på Dagen skriver på ledarplats att Kronlids syn inte är förenlig med den kristna. Han menar att Sverigedemokraternas uppfattningar ska bemötas av kyrkorna. David Kronlid tycker att ”man ska vara hård mot de hårda”. Något som Thomas Österberg finner tragikomiskt.

”När David Kronlid säger att 'man ska vara hård mot de hårda', så är det inte Bibeln han citerar, utan Fantomen - en 'religionsblandning' som det mitt i allvaret är svårt att inte dra på munnen åt.”, skriver Thomas Österberg i sin ledare.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA