20-åring dömd för moskébrand

Publicerad 2008-10-24

Den 20-årige mannen som stått åtalad misstänkt för att ha anlagt en brand i en moské i Strömsund dömdes på torsdagen i Östersunds tingsrätt för grov skadegörelse och stöld.

Enligt tingsrätten råder det inget tvivel om att 20-åringen var den som tände eld på lokalen. Som försvar har mannen sagt att branden var en olyckshändelse, en förklaring som tingsrätten inte godtog.

Mannen var åtalad för grov mordbrand, en brottsrubricering som tingsrätten ändrade eftersom branden enligt dem inte riskerade att sprida sig i huset.

Innan branden var mannen inne i moskén och stal nio böcker, bland annat koranen. Därför dömdes han även för stöld.

20-åringen har i förhör uppgett att han inte har något emot vare sig muslimer eller invandrare men att han tycker att det är "jobbigt med mycket personer och stor arbetslöshet".
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro