Assange anklagar journalister för judisk konspiration

Publicerad 2011-03-02

Wikileaks grundare Julian Assange har anklagat den engelska tidningen The private eye för att ingå i en judisk konspiration.

Det är i senaste numret av tidningen som redaktören för Private eye redogör för ett telefonsamtal med Julian Assange. Julian Assange är upprörd över en artikel om Israel Shamir, Wikileaks kontaktman i Ryssland, som enligt Private eyes granskning har gett uttryck för antisemitiska åsikter. Enligt redaktörens kolumn ska Assange ha anklagat Private eye för att ingå i en internationell konspiration mot Wikileaks. Och artikeln om Israel Shamir ska vara ett försök att se att till att Wikileaks blir av med stödet från judiska grupper.

Konspiration ledd av judiska journalister
Assange ska ha även ha anklagat tidningen för att ingå i en konspiration ledd av judiska journalister. Enligt Assange leds sammansvärjningen av två journalister från morgontidningen Guardian samt en tredje journalist från yttrandefrihetsorganisationen Index of censorship.

När redaktören påpekar att en av de utpekade journalister i själva verket inte är judisk insisterar Assange till en början och menar att han är "typ judisk" eftersom han är släkt med en av de andra utpekade journalisterna, som är jude. När Assange får fortsatt mothugg säger han till slut: "Forget the jewish thing".

Förvrängt och hittat på
Julian Assange förnekar att han ska ha talat om en judisk konspiration. I ett meddelande från Wikileaks säger han att redaktören för Private Eye har "förvrängt och hittat på varje viktigt påstående och fras".

Wikileaks understryker i sitt meddelande att man värdesätter det judiska stöd organisationen har.

Igår förnekade dessutom Wikileaks att de har något som helst samröre med den ökände antisemiten Israel Shamir. Shamir har bland annat hävdat att det är varje kristen och muslims plikt att förneka Förintelsen. Han skriver själv på sin hemsida att han är frilansjournalist ackrediterad för Wikileaks.
Daniel Poohl

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA