Expo släpper rapport om muslimhatet

Publicerad 2011-09-25

Expo Research släpper en fokusrapport om den antimuslimska miljön. Rapporten visar hur det på flera svenska sajter uppmanas till våld mot muslimer.

Efter terrordåden i Norge den 22 juli har uppmärksamheten kring den antimuslimska miljön ökat. I Expo Researchs fokusrapport kartläggs hur hatet mot muslimer sprids.

rapport_islamafobi_220_03.jpg
Bland annat visar rapporten att våldsbejakande kommentarer och texter är ett återkommande inslag i den antimuslimska bloggosfären.

I en kommentar till en av riksdagsledamoten Kenth Ekeroths (SD) bloggtexter om islamisering och mångkultur, dras följande slutsats:
"den enda självklara följden av dessa tendenser med invandrare, blir på lång sikt användande av dödligt våld mot alla invandrare särskilt muhammedaner, eller inbördeskrig mellan gamla nordbor och nya invandrare, det är inte frågan om OM utan när".

Den nya fokusrapporten redogör för tongivande profiler inom den internationella antimuslimska miljön, centrala begrepp samt texter och kommentarer i den svenska bloggosfären.

Rapporten är framtagen av Expo Research, en del av stiftelsen Expo. Expo Research samlar och analyserar information om intoleranta grupper, nätverk och fenomen. Bland annat ansvarar Expo Research för Expos arkiv som är Skandinaviens största samling av högerextrem
propaganda, och publicerar en återkommande årsrapport om vit makt-rörelsen.

Rapporten finns att ladda ner här

Report in English

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA