Romer är "förtärande gräshoppor" enligt SD-politiker

Publicerad 2011-02-08

Sverigedemokraternas gruppledare och kommunfullmäktigeledamot i Trollhättan Thomas Karlsen skriver om romer som "förtärande gräshoppor". Tidigare har Karlsen bloggat om "invandrares kriminella gener".

Inlägget har raderats från bloggen, men Sveriges radio P3 har sparat en skärmdump på sajten som visar Thomas Karlsens senaste utspel.

"Det är inte bara i Sverige som vi lycksaliggjorts av den exotiska "kulturberikningen" av zigenare från de forna öststaterna som likt en förtärande gräshoppssvärm översvämmat Europa", stod det i hans blogg.

- Det var mycket omdömeslöst att publicera, vad som är speciellt allvarligt är just den meningen, säger Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Myrin i en kommentar till Expo.


Inte läst igenom det

Erik Myrin framhäver att Thomas Karlsen klistrat in en artikel på sin blogg, och menar att det inte är lika allvarligt som om han skrivit det själv.

- Det är möjligt att han inte läst igenom det så noga, säger Myrin.

Enligt Erik Myrin har det startats en utredning som ska söka svar på om Thomas Karlsen står bakom uttalandet på sin blogg.

Det är inte första gången som Thomas Karlsen utryckt sig nedsättande om invandrare 2010 avslöjade Expo att han skrivit att "Sverige befolkas av människor som präglas av sin aggressiva 'gen'".

Den gången fick han sitta kvar i partiet. Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder kommenterade hans inlägg som en "struntsak" till Dagens Nyheter.

Expo har sökt Thomas Karlsen för en kommentar.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA