Romer är "förtärande gräshoppor" enligt SD-politiker

Publicerad 2011-02-08

Sverigedemokraternas gruppledare och kommunfullmäktigeledamot i Trollhättan Thomas Karlsen skriver om romer som "förtärande gräshoppor". Tidigare har Karlsen bloggat om "invandrares kriminella gener".

Inlägget har raderats från bloggen, men Sveriges radio P3 har sparat en skärmdump på sajten som visar Thomas Karlsens senaste utspel.

"Det är inte bara i Sverige som vi lycksaliggjorts av den exotiska "kulturberikningen" av zigenare från de forna öststaterna som likt en förtärande gräshoppssvärm översvämmat Europa", stod det i hans blogg.

- Det var mycket omdömeslöst att publicera, vad som är speciellt allvarligt är just den meningen, säger Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Myrin i en kommentar till Expo.


Inte läst igenom det

Erik Myrin framhäver att Thomas Karlsen klistrat in en artikel på sin blogg, och menar att det inte är lika allvarligt som om han skrivit det själv.

- Det är möjligt att han inte läst igenom det så noga, säger Myrin.

Enligt Erik Myrin har det startats en utredning som ska söka svar på om Thomas Karlsen står bakom uttalandet på sin blogg.

Det är inte första gången som Thomas Karlsen utryckt sig nedsättande om invandrare 2010 avslöjade Expo att han skrivit att "Sverige befolkas av människor som präglas av sin aggressiva 'gen'".

Den gången fick han sitta kvar i partiet. Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder kommenterade hans inlägg som en "struntsak" till Dagens Nyheter.

Expo har sökt Thomas Karlsen för en kommentar.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro