Invandring i fokus hos nystartad förening

Publicerad 2012-02-01

På tisdagen hade den nystartade förningen Tryckfrihetssällskapet sitt första möte. Omkring hundra personer samlades i ungdomens hus i Malmö för att lyssna på talare som främst fokuserade på invandringen.

Tryckfrihetssällskapet grundades av Ingrid Carlqvist och är en systerförening till den danska motsvarigheten. Föreningen säger sig vilja ta upp tabubelagda frågor som inte får utrymme i media. På sin hemsida skriver föreningen att islam utgör det största hotet mot yttrandefriheten. Det första mötet kom också mest att handla om islam och de problem som de uppfattar att invandringen innebär.

Lars Hedegaard som är ordföranden och grundaren till det danska tryckfrihetssällskapet var en av talarna i Malmö. Han fokuserade i sitt tal på invandringen och islam, som han menar står för "normer som är oförenliga med ett demokratiskt samhälle". Hedegaard bildade danska tryckfrihetssällskapet 2004 efter att han inte fått medlemskap i den danska PEN-klubben på grund hans bok i krigets hus – Islams kolonisering av väst. PEN motiverade beslutet med att deras stadgar inte tillåter uppmuntran till rasism.

Även Mikael Jalving, dansk journalist och författare, var en av talarna. Han kallade Sverige för ett extremt land med extrem invandring.

Samtliga talare på mötet menade att det råder censur i Sverige. Journalisten Gunnar Sandelin och Ingrid Carlqvist påstod att deras "obekväma" granskningar har gjort att de inte fått några jobb. Samtidigt som det rådde en rörande enighet om mediecensuren, hänvisade många av talarna till just mediers rapportering då de ville belägga negativa påståenden om invandrare.

Den sista talaren på mötet Hans Rustad som driver den antimuslimska och främlingsfientliga nätsajten Document.no, vars forum terroristen Anders Behring Breivik varit aktiv på, sa att han ville se ett samarbete med Tryckfrihetssällskapet. Han hävdade även att medier, för att skapa en syndabock, pekat ut Breivik som "ultrahöger". Rustad påstod att anledningen till att en ny utredning ska göras angående Breiviks psykiska hälsa beror på "mediahets". Trots att offer för Breivik krävt en ny utredning.

I publiken satt Lars Vilks och flera Sverigedemokrater, bland annat kommunpolitikern i Lund Ted Ekeroth.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA