sdpol marcus weichel

Markus Wiechel röstade fel i vid en votering i riksdagen och därmed gick ett förslag som han var emot igenom. Foto Expo

SD-ledamot röstade fel

Publicerad 2012-12-06

Markus Wiechel deltog på onsdagen i sin första votering i riksdagen. Sverigedemokraterna hade tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet chansen att stoppa ett lagförslag i konstitutionsutskottet, men Wiechel röstade fel och mot sitt eget parti, rapporterar Nyheter24

Sverigedemokraten Lars Isovaara lämnade riksdagen efter att han förolämpat en vakt. Han ersattes av Markus Wiechel. På onsdagen höll riksdagen en omröstning om att anta ett EU-direktiv som innebär en inskränkning i offentlighets- och sekretesslagen. För att lägga förslaget på is för utredning i tolv månader krävdes bara att en sjättedel av ledamöterna röstade emot. Det hade Sverigedemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet lyckats få ihop om inte Markus Wiechel tryckt på ja-knappen.

En källa uppger till Nyheter 24 att Wiechel fick en utskällning av Kent Ekeroth efter omröstningen. Enligt källan ska Ekeroth innan voteringen även instruerat Wiechel om hur han skulle göra för att rösta rätt. Wiechel har inte velat kommentera händelsen.

Fotnot (121207): Markus Wiechel dementerade senare på kvällen på Twitter att han skulle ha tryckt på fel knapp. Han skriver att han röstat försent så att rösten inte räknats. Sverigedemokraten Margareta Larsson tryckte dock på fel knapp vid voteringen. Läs artikeln här.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA