sdpol marcus weichel

Markus Wiechel röstade fel i vid en votering i riksdagen och därmed gick ett förslag som han var emot igenom. Foto Expo

SD-ledamot röstade fel

Publicerad 2012-12-06

Markus Wiechel deltog på onsdagen i sin första votering i riksdagen. Sverigedemokraterna hade tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet chansen att stoppa ett lagförslag i konstitutionsutskottet, men Wiechel röstade fel och mot sitt eget parti, rapporterar Nyheter24

Sverigedemokraten Lars Isovaara lämnade riksdagen efter att han förolämpat en vakt. Han ersattes av Markus Wiechel. På onsdagen höll riksdagen en omröstning om att anta ett EU-direktiv som innebär en inskränkning i offentlighets- och sekretesslagen. För att lägga förslaget på is för utredning i tolv månader krävdes bara att en sjättedel av ledamöterna röstade emot. Det hade Sverigedemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet lyckats få ihop om inte Markus Wiechel tryckt på ja-knappen.

En källa uppger till Nyheter 24 att Wiechel fick en utskällning av Kent Ekeroth efter omröstningen. Enligt källan ska Ekeroth innan voteringen även instruerat Wiechel om hur han skulle göra för att rösta rätt. Wiechel har inte velat kommentera händelsen.

Fotnot (121207): Markus Wiechel dementerade senare på kvällen på Twitter att han skulle ha tryckt på fel knapp. Han skriver att han röstat försent så att rösten inte räknats. Sverigedemokraten Margareta Larsson tryckte dock på fel knapp vid voteringen. Läs artikeln här.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA