SD-politiker: Nationalsocialism är kärlek

Publicerad 2012-05-28

En av de ledande Sverigedemokraternas i Ale, Eddie Påfvelsson, hyllar nazismen och motsätter sig "rasblandning". Påfvelsson som är vice ordförande i kommunföreningen planerar även att fira nationaldagen med nazister.

– Historiskt har det blivit lite fel, men grunderna tycker jag är sunda. Jag ser det inte som ett hatets ideologi, jag ser det som kärlekens, naturens och djurens ideologi - där man lever i synergi, säger Påfvelsson om nazismen till Expo.se.

Eddie Påfvelsson är vice ordförande i Sverigedemokraternas
kommunförening i Ale. Han har ett förflutet som medlem i
Nationalsocialistisk Front fram till åtminstone 2002. Till Expo.se uppger Påfvelsson att han inte haft något samröre med
något annat parti än Sverigedemokraterna de senaste tre åren.

– Jag är mycket mer parlamentarisk nu. Man måste vara demokratisk och inte bara köra sitt race. Sverigedemokraterna lyckas jättebra, de driver sin politik och det går framåt, säger han.

Men på Facebook ges en annan bild. Påfvelsson har bland annat uppgett att han tänker delta på Svenskarnas partis nationaldagsfirande.

Påfvelsson uttrycker även klassiska antisemitiska föreställningar till Expo.se. Om judar säger han:

– De har ett kapitalistiskt tänk och de ska äga allt och menar att de står över andra, men de är inget problem i Norden i dagsläget.

Påfvelsson motsätter sig också att människor från olika världsdelar får barn tillsammans.

– Man tar ifrån ett barn rätten att ha ett riktigt ursprung så att barnet kan känna en trygghet. På samma sätt som man ska ha en mamma och en pappa så ska man ha en historia. Men jag gillar inte rasbegreppet, utan jag syftar på människor från olika världsdelar, säger han.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA