SD-politiker: Nationalsocialism är kärlek

Publicerad 2012-05-28

En av de ledande Sverigedemokraternas i Ale, Eddie Påfvelsson, hyllar nazismen och motsätter sig "rasblandning". Påfvelsson som är vice ordförande i kommunföreningen planerar även att fira nationaldagen med nazister.

– Historiskt har det blivit lite fel, men grunderna tycker jag är sunda. Jag ser det inte som ett hatets ideologi, jag ser det som kärlekens, naturens och djurens ideologi - där man lever i synergi, säger Påfvelsson om nazismen till Expo.se.

Eddie Påfvelsson är vice ordförande i Sverigedemokraternas
kommunförening i Ale. Han har ett förflutet som medlem i
Nationalsocialistisk Front fram till åtminstone 2002. Till Expo.se uppger Påfvelsson att han inte haft något samröre med
något annat parti än Sverigedemokraterna de senaste tre åren.

– Jag är mycket mer parlamentarisk nu. Man måste vara demokratisk och inte bara köra sitt race. Sverigedemokraterna lyckas jättebra, de driver sin politik och det går framåt, säger han.

Men på Facebook ges en annan bild. Påfvelsson har bland annat uppgett att han tänker delta på Svenskarnas partis nationaldagsfirande.

Påfvelsson uttrycker även klassiska antisemitiska föreställningar till Expo.se. Om judar säger han:

– De har ett kapitalistiskt tänk och de ska äga allt och menar att de står över andra, men de är inget problem i Norden i dagsläget.

Påfvelsson motsätter sig också att människor från olika världsdelar får barn tillsammans.

– Man tar ifrån ett barn rätten att ha ett riktigt ursprung så att barnet kan känna en trygghet. På samma sätt som man ska ha en mamma och en pappa så ska man ha en historia. Men jag gillar inte rasbegreppet, utan jag syftar på människor från olika världsdelar, säger han.
Daniel Vergara

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.