Dödshot mot pjäsförfattare

Publicerad 2012-02-24

En av upphovsmännen till en pjäs på Uppsala stadsteater har hotats till livet av nazister. Hoten är undertecknade med den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsens logotyp.

Mannen som hotats är en av upphovsmännen till en pjäs som handlar om nazismen i Uppsala under andra världskriget. Hotbrevet som lagts i mannens brevlåda är inte undertecknat med något namn, men pryds av Svenska motståndsrörelsens logga.

Kommunikationschefen Susanne Wibert på Uppsala stadsteater där pjäsen visas, säger till Expo.se att de har en kontinuerlig kontakt med polisen.

– Vi visste att det fanns en hotbild kring pjäsen. Hoten visar att det är ett viktigt tema som pjäsen belyser och vi kommer att fortsätta som tidigare.

Uppsala stadsteater har inte fått några hot riktade direkt mot teatern. Mannen har även tidigare hotats av nazistiska grupper. Förutom pjäsen på teatern arbetar han med en utställning på Upplandsmuseet.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA