Dödshot mot pjäsförfattare

Publicerad 2012-02-24

En av upphovsmännen till en pjäs på Uppsala stadsteater har hotats till livet av nazister. Hoten är undertecknade med den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsens logotyp.

Mannen som hotats är en av upphovsmännen till en pjäs som handlar om nazismen i Uppsala under andra världskriget. Hotbrevet som lagts i mannens brevlåda är inte undertecknat med något namn, men pryds av Svenska motståndsrörelsens logga.

Kommunikationschefen Susanne Wibert på Uppsala stadsteater där pjäsen visas, säger till Expo.se att de har en kontinuerlig kontakt med polisen.

– Vi visste att det fanns en hotbild kring pjäsen. Hoten visar att det är ett viktigt tema som pjäsen belyser och vi kommer att fortsätta som tidigare.

Uppsala stadsteater har inte fått några hot riktade direkt mot teatern. Mannen har även tidigare hotats av nazistiska grupper. Förutom pjäsen på teatern arbetar han med en utställning på Upplandsmuseet.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA