Billström tillrättavisas av Reinfeldt

Publicerad 2013-03-20

Statsminister Fredrik Reinfeldt kritiserar migrationsminister Tobias Billströms senaste uttalanden. Han säger att de är försvårande för hans ställning som minister.

– Vägen att återvinna förtroendet måste gå via att han håller sig till den humana inriktning som vi har för politiken och att han arbetar hårt för att återvinna sitt förtroende, sade Fredrik Reinfeldt till Dagens Nyheter.

Billström har den senaste tiden kritiserats för en rad uttalanden. I måndags argumenterade han för att blonda och blåögda hade andra syften att gömma papperslösa flyktingar än vad andra hade. Han talade också emot att papperslösa ska få rätt att gå på gymnasiet. En rätt som ska börja gälla från den 1 juli efter förslag från regeringen. Senare har Billström backat från uttalandet och bett om ursäkt. Men kritiken mot honom från flera håll kvarstår. Bland annat från Moderaternas egna ungdomsförbund och oppositionen.

På tisdagen kritiserades Billström alltså även av Reinfeldt.

– Det är viktigt att vara tydlig, viktigt för oss att stå upp för en human, rättssäker och ordnad asyl- och migrationspolitik. Vi har inte för avsikt att ändra inriktning på den förda politiken.
Daniel Vergara

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.