Billström tillrättavisas av Reinfeldt

Publicerad 2013-03-20

Statsminister Fredrik Reinfeldt kritiserar migrationsminister Tobias Billströms senaste uttalanden. Han säger att de är försvårande för hans ställning som minister.

– Vägen att återvinna förtroendet måste gå via att han håller sig till den humana inriktning som vi har för politiken och att han arbetar hårt för att återvinna sitt förtroende, sade Fredrik Reinfeldt till Dagens Nyheter.

Billström har den senaste tiden kritiserats för en rad uttalanden. I måndags argumenterade han för att blonda och blåögda hade andra syften att gömma papperslösa flyktingar än vad andra hade. Han talade också emot att papperslösa ska få rätt att gå på gymnasiet. En rätt som ska börja gälla från den 1 juli efter förslag från regeringen. Senare har Billström backat från uttalandet och bett om ursäkt. Men kritiken mot honom från flera håll kvarstår. Bland annat från Moderaternas egna ungdomsförbund och oppositionen.

På tisdagen kritiserades Billström alltså även av Reinfeldt.

– Det är viktigt att vara tydlig, viktigt för oss att stå upp för en human, rättssäker och ordnad asyl- och migrationspolitik. Vi har inte för avsikt att ändra inriktning på den förda politiken.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA