Billström tillrättavisas av Reinfeldt

Publicerad 2013-03-20

Statsminister Fredrik Reinfeldt kritiserar migrationsminister Tobias Billströms senaste uttalanden. Han säger att de är försvårande för hans ställning som minister.

– Vägen att återvinna förtroendet måste gå via att han håller sig till den humana inriktning som vi har för politiken och att han arbetar hårt för att återvinna sitt förtroende, sade Fredrik Reinfeldt till Dagens Nyheter.

Billström har den senaste tiden kritiserats för en rad uttalanden. I måndags argumenterade han för att blonda och blåögda hade andra syften att gömma papperslösa flyktingar än vad andra hade. Han talade också emot att papperslösa ska få rätt att gå på gymnasiet. En rätt som ska börja gälla från den 1 juli efter förslag från regeringen. Senare har Billström backat från uttalandet och bett om ursäkt. Men kritiken mot honom från flera håll kvarstår. Bland annat från Moderaternas egna ungdomsförbund och oppositionen.

På tisdagen kritiserades Billström alltså även av Reinfeldt.

– Det är viktigt att vara tydlig, viktigt för oss att stå upp för en human, rättssäker och ordnad asyl- och migrationspolitik. Vi har inte för avsikt att ändra inriktning på den förda politiken.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA