Nytt åtal mot ansvarig utgivare för nazistsajt

Publicerad 2013-10-10

Sebastian Karlsson, ansvarig utgivare för Svenskarnas partis nyhetssajt åtalas för hets mot folkgrupp. Karlsson har tidigare åtalats och den nya stämningen slås ihop med det ärendet.

Det är en kommentar i anslutning till en artikel på Svenskarnas partis nätsajt som enligt Justitekanslern ,JK, utgör hets mot folkgrupp. I kommentaren står det bland annat:

"…dalkarlarna marscherar till Stockholm och slänger ut dessa vidriga förrädare, råttor, odjur, blodsugande folkförintande nosferatus och ger dem inte bara näthat utan det hat de förtjänar i verkligheten, manifesterat på ett språk som de förstår."

I juni inledde JK en förundersökning angående den aktuella kommentaren. I Stockholms tingsrätt åtalades Karlsson dock redan i maj för hets mot folkgrupp efter att JK utrett andra kommentarer på sajten.

Rättegångsdatumet är satt till i november.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA