Nytt åtal mot ansvarig utgivare för nazistsajt

Publicerad 2013-10-10

Sebastian Karlsson, ansvarig utgivare för Svenskarnas partis nyhetssajt åtalas för hets mot folkgrupp. Karlsson har tidigare åtalats och den nya stämningen slås ihop med det ärendet.

Det är en kommentar i anslutning till en artikel på Svenskarnas partis nätsajt som enligt Justitekanslern ,JK, utgör hets mot folkgrupp. I kommentaren står det bland annat:

"…dalkarlarna marscherar till Stockholm och slänger ut dessa vidriga förrädare, råttor, odjur, blodsugande folkförintande nosferatus och ger dem inte bara näthat utan det hat de förtjänar i verkligheten, manifesterat på ett språk som de förstår."

I juni inledde JK en förundersökning angående den aktuella kommentaren. I Stockholms tingsrätt åtalades Karlsson dock redan i maj för hets mot folkgrupp efter att JK utrett andra kommentarer på sajten.

Rättegångsdatumet är satt till i november.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA