Nazist fälld för vapenbrott

Publicerad 2014-01-27

En 26-årig aktivist i Svenska motståndsrörelsen har dömts av Luleå tingsrätt för brott mot kniv- och vapenlagen. Aktivisten sedan tidigare dömd för flera brott. Bland annat grov misshandel.

Den 9 april var 26-åringen inblandad i ett bråk på en restaurang i Luleå. Vakten behövde hjälp med avisa mannen och polis kallades till platsen. När 26-åringen visiterades hittade polisen en kniv och pepparsprej. I förundersökningen framgår att det inte är första gången 26-åringen beväpnat sig.

"NN är känd för att han brukar ha kniv på sig, och vid skyddsvisitationen så påträffas det i NN:s jacka, en kniv samt en burk med pepparsprej."

Den 23 januari i år dömdes 26-åringen för händelsen till 70 dagsböter på 50 kronor vardera av Luleå Tingsrätt för brott mot knivlagen och vapenlagen.

26-åringen förekommer sedan tidigare under många punkter i belastningsregistret.

2012 fastslog hovrätten en dom på sju månaders fängelse för olaga hot och misshandel. Han dömdes även samma år för vapenbrott och snatteri. Han är även dömd för bland annat grov misshandel, våld mot tjänsteman och brott mot ordningslagen.

23-åringen har tidigare varit medlem i Nationaldemokraterna, 2008 gick han med i Svenska motståndsrörelsen.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA