SD-politiker stöder nazistsamarbete

Publicerad 2016-08-03

Den antimuslimske aktören Ingrid Carlqvist, som haft täta band med SD, har öppnat för samarbete med nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Något som flera SD-politiker välkomnar. Det avslöjar Inte rasist, men...

I sin poddsändning Ingrid & Conrad där vit makt-veteranen Dan Eriksson från nazistsajten Motgift var gäst, öppnar Ingrid Carlqvist för ett samarbete med den svenska vit makt-rörelsen, däribland Nordiska motståndsrörelsen, NMR. På en direkt fråga i podden om möjligheten till samarbete med dem svarar hon:

– Ja, absolut.

Det rapporterar Inte rasist, men...

– Om Nordiska motståndsrörelsen vill hjälpa till att rädda Sverige från islam och den fruktansvärda situation vi befinner oss i nu, då är jag helt beredd att jobba ihop med dom tills den dagen vi räddat Sverige, sen går vi skilda vägar, fortsätter hon. 

I samma poddsändning talar Ingrid Carlqvist även med Dan Eriksson om ett samarbete med Motgift och att "det är dags att börja prata med varandra" och "lägga gammalt groll åt sidan". 

Stöd av SD-politiker

Ingrid Carlqvist har stått nära Sverigedemokraterna och har vid flera tillfällen föreläst för sverigedemokratiska partiföreningar. När Ingrid Carlqvist lanserade sin numera nedlagda papperstidning Dispatch International 2012, så valde Sverigedemokraternas ledning att skicka ut ett gratisnummer till samtliga partimedlemmar. 

Efter Carlqvists invit till vit makt-rörelsen har hon också fått stöd från flera lokala sverigedemokratiska företrädare. 

Jenny Manners i Haninge kommunfullmäktige och ledamot i Sverigedemokraternas kommunförening skriver på Facebook att Ingrid Carlqvist har "helt rätt".

"Om vi inte slår ihop oss tillsammans mot dessa mörkerkrafter som vill förstöra Sverige, så kommer det snart inte finnas något Sverige längre. Ska då dessa pk-idioter sitta där och rabbla för sig själv när allt är förlorat: 'Men vi jobbade INTE tillsammans med NMR i alla fall! så det så!'"

Jenny Manners kritiserar även "Sverigevänner", ett begrepp som sverigedemokrater ofta använder om sig själva, för att ha "köpt bilden av de ondskefulla ¨Hollywood nazisterna".

"Kan tänka mig samarbete"


Wigert Lindholm sverigedemokratisk ledamot i Luleås kommunfullmäktige har gillat Ingrid Carlqvists inlägg på Facebook där hon skrivit:

"Jag har inget övers för nazism, inte för någon totalitär ideologi, men eftersom jag just nu ser islam som det värsta hotet mot vår frihet så kan jag i ett visst läge till och med tänka mig att samarbeta med NMR - till dess Sverige är befriat".

Till Inte rasist, men… säger Wigert Lindholm att han inte "har något förtroende för islam".

– Ja, alltså, det spelar ingen roll vilken organisation det är, så länge de tycker lika. Vem det är som tycker, det spelar ingen roll. Det viktiga är att vi tycker lika. Det är det viktiga.

Göran Eklund, nämndeman för Sverigedemokraterna i Karlskrona som gillat Ingrid Carlqvists inlägg, säger att han hellre jobbar med nazister än islamister, även om han egentligen inte gillar tanken på ett samarbete med Nordiska motståndsrörelsen. 

En annan sverigedemokrat som gillat hennes inlägg på Facebook är Agneta Colantoni som sitter för Sverigedemokraterna i Tierps kommunfullmäktige. Hon sitter även i kommunstyrelsen i samma kommun. Hon uppger dock till Inte rasist, men… att hon gillat inlägget av misstag. 
Daniel Vergara

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro