sd puff bildsp

SD-företrädare kan tvingas lämna partiet. Foto: Expo

Riskerar uteslutas ur SD efter kritik mot partiet

Publicerad 2017-08-28

Sverigedemokraternas gruppledare i Alvesta Benny Lundh Johansson riskerar uteslutning efter att han i en intervju kritiserat partiet. Han anses därmed ha brutit mot partiets kommunikationsplan. Benny Lundh Johansson kallar det för ett "sektliknande" beteende.

Benny Lundh Johansson och en partikollega pratade ut i Smålandsposten i mitten av juli om de hårda interna striderna i partiet och vad de upplever som vuxenmobbing. I artikeln ger de uttryck för att det inte är tillåtet inom partiet att vara öppet kritisk.

– Jag har funderat på detta i två år, men man går ju inte emot partiets kommunikationsplan. Då är man rökt. Vi vill förbättra. Vi ser dessa defekter, allt det negativa och att ja-sägare höjs upp, sa Benny Lundh Johansson i intervjun med Smålandsposten, rapporterar Kvällsposten.

Benny Lundh Johansson tillägger krasst att "Antingen ryker vi eller så blir partiet bättre. Men vad har man för alternativ när man hela tiden får en kniv i ryggen av sina partikamrater".

Resultatet lät inte vänta på sig. Benny Lundh Johansson är nu föremål för ett personärende. Efter att partiets medlemsutskott samlat in redogörelser så kan det välja ta ärendet vidare till partistyrelsen – där en åtgärd skulle kunna bli uteslutning.

Benny Lundh Johansson är kritisk till hanteringen och menar att partiet försöker få bort människor som de anser vara obekväma och att partiet lägger munkavle på sina medlemmar.

– De är ju så. Det är nästan sektliknande. Jag gick bara till media för att jag inte fick gehör i partiet. Och i stället så kastar de ut mig, säger han enligt Kvällsposten.

Bakgrunden till Benny Lundh Johanssons kritik är enligt honom själv hur han behandlades av partiet i anslutning till att han drabbades av utbrändhet. Han upplever att då inte fick något stöd.

Kvällsposten har sökt Sverigedemokraterna för en kommentar, det enda svar de fått är från presstjänsten och beskedet: "Vi får hantera det".
Anders Dalsbro

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA