Brandattentat mot muslimsk förskola

Publicerad 2011-03-03

Natten mot tisdagen totalförstördes Islamiska förskolan på Försommarvägen i Växjö i en brand. Nu har polisens tekniker säkrat spår som visar att eldsvådan var anlagd.

Polisens informationsansvarige Robert Loeffel säger till Expo att brandlarmet kom till Räddningstjänsten vid 04-tiden på tisdagsnatten. Förskolan var övertänd och brandkåren lyckades inte rädda lokalerna.

I den tekniska undersökning som följde har polisen säkrat spår som visar att branden var anlagd. Däremot finns ingen misstänkt för brottet.

- Vi har inga spår efter gärningsmännen i dagsläget. Vi är tacksamma för alla tips vi kan få, säger Robert Loeffel.

Loeffel säger att polisen i Växjö inte har några andra bränder mot skolor rapporterade.

Enligt tidningen Smålandsposten gick ett 60-tal barn på förskolan och 13 personer arbetade som anställda i personalen. På grund av branden kommer lokalen inte att gå att använda på flera veckor.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro