AIK portar Bosse Hansson

Publicerad 2012-10-09
Stängs av från radio efter rasism
SvD. Frilansjournalisten och den före detta TV- och radioprofilen Bosse Hansson portas från pressläktaren på fotbollsarenan Råsunda säsongen ut. Även Sveriges Radio har meddelat att Hansson inte kommer att få några mer uppdrag från företaget. Anledningen till reaktionerna är att Bossa Hansson i samband med fotbollsmatchen mellan AIK och Gefle fällde flera rasistiska uttalanden som kunde höras i radiosportens direktsändning.

Polisen kritiseras efter ny rasistattack i Grekland

Athen News. För ett par veckor sedan vandaliserades ett tanzanianskt församlingshus i Aten av en folkmobb. Dagen innan attacken hade anhängare av nazistpartiet Gyllene Gryning, tillsammans med lokala boende hotat att stänga ner lokalerna. Flera vittnen berättar att polisen inte försökte stoppa attacken. Dagen efter församlingshuset vandaliserats samlades antifacister vid det för att hålla vakt.

Upplopp när högerextremister demonstrerade

Sunderland Echo. I Sunderland, England drabbade högerextremister samman med motdemonstranter i samband med en demonstration mot ett moskébygge. Cirka 200 personer ska deltagit i bråket, bland dem medlemmar i det högerextrema partiet British National Party och English Defence Leauge. Sammanlagt greps 13 personer. Ingen uppges ha skadats allvarligt i bråken.

Antimuslimsk reklam i New York utmanas

Judiska och kristna grupper annonserar för tolerans i New York anslutning till antimuslimsk reklam från counterjihad-organisationen American Freedom Defense Initiative. På annonserna för tolerans står det: "I valet mellan kärlek och hat, välj kärlek. Hjälp till att stoppa rasismen mot våra muslimska grannar.

American Freedom Defense initiative, som leds av Pamela Geller, har de senaste veckorna annonserat i New Yorks tunnelbana
Expo

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.