SD-politiker: Flyktingar ska inte ställa krav

Publicerad 2012-03-06

Sverigedemokraten Annika Rydh som sitter i Älmhults kommunfullmäktige anser att flyktingar som haft synpunkter på mögel i boendet kräver för mycket.

"Vad är det för fasoner som flyktingar tar sig för. Ställa krav som de ägde landet" skriver hon på Sverigedemokraternas lokalsida.

Annika Rydh är upprörd över att boende på ett tillfälligt flyktinghem i Borås haft synpunkter på standarden. Migrationsverket tvingades stänga ner boendet förra veckan, eftersom standarden var för dålig, rapporterar Nyheter 24.

Flyktingarna hade haft synpunkter på mögel, fuktskador, barrackduschar och svårigheter med att ta sig till handläggaren.

"De boende kräver alltså mer än vad de egentligen borde ha rätt till och man kan inte annat än undra hur de hade det, där de kom ifrån? Var det mer lyxigt så de kräver samma standard? Åk hem då…." skrev Rydh på Sverigedemokraterna i Älmhults hemsida under rubriken "Passar det inte, så åk hem!"

Till Expo.se säger Annika Rydh att hon tycker att de som kommer till ett boende får rätta sig efter det som erbjuds. Hon menar att förhållandena i flyktingboendet varit rimliga.

– Jo, men det här handlar om tillfälliga boenden. Det är bara en inslussningsplats. De får faktiskt inse att det inte blir hur lyxigt som helst. De får rätta sig efter de boenden vi har, säger Rydh

På frågan om inte alla har rätt att ha synpunkter, svarar Rydh att alla har rätt att ha synpunkter, men inte rätt att kräva vad som helst.

Efter artikeln på Nyheter 24 har Annika Rydh tagit bort det uppmärksammade inlägget om flyktingarnas boende. Däremot har hon publicerat en artikel från den främlingsfientliga sajten Avpixlat med rubriken "Anstorming av 'ensamkommande' väntas". Hon har även publicerat blogginlägget "Varför ´Fly´om man har det så himla bra" på Sverigedemokraterna i Älmhults hemsida. I det blogginlägget argumenterar författaren att det inte finns några "riktiga" flyktingar eftersom flyktingar inte kan fly.

– Det är en bloggskrivare som skriver och påstår det. Jag vet inte vart han har fått det ifrån. Jag har väl rätt att lägga upp vad jag vill. Jag talar bara om för mina läsare vad som skrivs. Precis som alla andra gör, säger Rydh

På frågan om hon också anser att flyktingarna i Borås inte var några "riktiga" flyktningar och om hon menar att det finns några flyktingar i Sverige, svarar Rydh att hon inte behöver uttala sig om det och att hon får tycka vad hon vill.

Tidigare har Annika Rydh hamnat i hetluften efter att hon argumenterat för att det inte är problematiskt att använda sig av epitetet "neger". Hon har bland annat i Expressen sagt att om man tar illa upp för att kallas "neger", så är man "emot sin egen hudfärg" eftersom niger betyder svart på latin.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA