SD-politiker: "Judar styr partiet"

Publicerad 2012-05-25

Sverigedemokraten Solveig Renhammar-Metus, ersättare i Strömstad kommun, uppger till Expo.se att hon lämnar partiet eftersom det har infiltrerats av judar.

– Något jag tror på mer är Nationaldemokraterna, säger hon.

Solveig Renhammar-Metus är en veteran i Sverigedemokraterna. När partiet för första gången fick kommunala mandat 1991 tog hon plats i Dals-Ed. Idag är Metus ersättare i Strömstads kommunfullmäktige. På tisdagen skrev hon på Facebook att hon fått nog av partiet, efter att ha läst en artikel om att Sverigedemokratisk Ungdom inte skulle få talartid under Almedalsveckan. Metus kopplade beslutet till att ungdomsförbundets ordförande Gustav Kasselstrand i en debattartikel i Aftonbladet kritiserat moderpartiets hållning i Israel och Palestina konflikten.

"Att peta sitt eget partis ungdomslag och framtid från Almedalen (om det är sant?), är både en skymf mot ungdomarna och en stor skandal för ett riksdagsparti. P g a SDU uttalade sig positivt till en Palestinsk stat och pga en klick zionister styr hela partiet (sic)", skrev Metus.

Till Expo.se säger Metus att det är specifikt judar som har infiltrerat partiet.

– Sverigedemokraterna arbetar inte för Sverige längre. De har infiltrerat partiet. Jag tror inte Åkesson har så mycket att säga till om längre. Han låter dem styra, säger hon.

Metus hävdar dessutom att judar har ett mål av att ta över Europa, därför har de påverkat Sverigedemokraterna och skapat partiets antimuslimska agenda.

– Muslimer accepterar inte det här, de lägger sig i. Så jag förstår om de är rädda för dem.

Ytterligare ett skäl till att Metus lämnar Sverigedemokraterna är att hon tycker att partiet blivit allt för toppstyrt och att det inte lyssnar på gräsrötterna.

Solveig Renhammar-Metus uppger att hon funderar på att ansluta sig till Nationaldemokraterna. Hon vill dock läsa på mer om partiet innan hon bestämmer sig. Metus kommer att lämna sin plats som ersättare i kommunfullmäktige inom kort.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA