SD-politiker vill utvisa alla muslimer

Publicerad 2012-08-25

Pär Norling, gruppledare för Sverigedemokraterna i Bollnäs kommunfullmäktige vill utvisa alla muslimer och förbjuda islam. Han jämställer även nazistdemonstrationen i Bollnäs med en antirasistisk manifestation.

I en intervju med den antirasistiska sajten Interasistmen kommenterar Norling lördagens antirasistiska manifestation och nazistorganisationen Svenska motståndsrörelsens motdemonstration i Bollnäs. Om antirasisterna säger han:

– Jo, men de här är inte bättre de heller. De som håller på med det här. Jag hade till och med tänkt att sponsra, men när jag hörde att det var mångkulturellt och muslimer – då tog jag tillbaka det.

Nazism beror enligt Norling på invandringen, då människor "retar upp sig" på invandrare.

- Folk blir irriterade. Det blir för mycket invandrare. Titta på Bollnäs det är ju för fan alldeles tjockt där. Då blir folk förbannade. Varenda vecka rasar det in folk.

Interasistmen ställer frågan om han inte tycker att politiker borde markera mot nazister.

– Ja, men vad ska man göra? Det är väl inte okej att ta in en massa invandrare heller? Det är det som är det stora problemet. Sen så de här muslimerna de ska bort ur det här jävla samhället, svarar Norling.

Vidare säger Norling att muslimer inte "fyller någon funktion i samhället" och att han vill införa ett totalförbud av islam. Norling menar även att svenska medborgare som inte är födda i Sverige ska kunna utvisas från landet. Till Expo Idag säger Norling att han till och med är beredd på att utvisa deras barn. Var i så fall de ska utvisas kan han inte svara på.

– Om det gör ett brott då ska de för fasen ut direkt även om de är svenska medborgare. Lagen ska ändras, är man född i Sverige får man väl utvisa hela familjen, säger Norling.

Om religionsfriheten säger Norling:

– Religionsfrihet tycker jag inte om, den bör avskaffas.

Pär Norling tillägger att de flesta Sverigedemokrater egentligen tycker som honom och att han inte bryr sig om partiledningen inte gillar det han säger.

– Innerst inne tycker de flesta som mig. Många har uppvaktat mig, folk har ringt som galna idag. Det tycker det jag säger är så bra, säger Norling om den uppmärksamhet han fått efter att Interasistmen publicerat intervjun med honom.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA