Hatbrott mot gravid kvinna

Publicerad 2013-08-18

Natten till lördag attackerades en gravid kvinna i 20-års åldern i Farsta. En okänd gärningsman slog kvinnans huvud flera gånger mot en bil tills hon svimmade.

Kvinnan som bar slöja säger i förhör att hon utsatts för ett hatbrott. I dagsläget utreder polisen misshandel.

- Vi har det med i beaktandet av det här. Kvinnans farhåga var att detta var ett hatbrott och vi utesluter ingenting i det här fallet, säger Jenny Algård, stationsbefäl på polisen i söderort till SVT.

Kvinnan fördes till sjukhus med svår hjärnskakning. Ingen person har gripits och ingen person är misstänkt för dådet.

Flera brott mot kvinnor i slöja har uppmärksammats. En 54-årig man som var med i bildandet av det antimuslimska Trykfrihetssällskapet har åtalats för en oprovocerad misshandel av en 43-årig kvinna och hennes 23-årige dotter utanför ett sjukhus i Malmö. Mannen ska efter misshandeln sagt rasistiska okvädningsord mot muslimer. Ett annat exempel är en 55-årig man som i år dömdes för ofredande efter att ha rasistiskt trakasserat en kvinna i slöja på en buss i Malmö.

I juli förlämpade den sverigedemokratiske kommunpolitikern i Borlänge, Christer Wikström, en muslimsk kvinna i en matbutik. Han sade bland annat till kvinnan att hon var på "fel sida av jordklotet".
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA