Hatbrott mot gravid kvinna

Publicerad 2013-08-18

Natten till lördag attackerades en gravid kvinna i 20-års åldern i Farsta. En okänd gärningsman slog kvinnans huvud flera gånger mot en bil tills hon svimmade.

Kvinnan som bar slöja säger i förhör att hon utsatts för ett hatbrott. I dagsläget utreder polisen misshandel.

- Vi har det med i beaktandet av det här. Kvinnans farhåga var att detta var ett hatbrott och vi utesluter ingenting i det här fallet, säger Jenny Algård, stationsbefäl på polisen i söderort till SVT.

Kvinnan fördes till sjukhus med svår hjärnskakning. Ingen person har gripits och ingen person är misstänkt för dådet.

Flera brott mot kvinnor i slöja har uppmärksammats. En 54-årig man som var med i bildandet av det antimuslimska Trykfrihetssällskapet har åtalats för en oprovocerad misshandel av en 43-årig kvinna och hennes 23-årige dotter utanför ett sjukhus i Malmö. Mannen ska efter misshandeln sagt rasistiska okvädningsord mot muslimer. Ett annat exempel är en 55-årig man som i år dömdes för ofredande efter att ha rasistiskt trakasserat en kvinna i slöja på en buss i Malmö.

I juli förlämpade den sverigedemokratiske kommunpolitikern i Borlänge, Christer Wikström, en muslimsk kvinna i en matbutik. Han sade bland annat till kvinnan att hon var på "fel sida av jordklotet".
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA