Man åtalas för oprovocerat våld mot kvinna i slöja

Publicerad 2013-02-13

En 55 årig man i Malmö åtalas misstänkt för att ha gett sig på en kvinna på en buss i Malmö på grund av att hon bar slöja. Mannen anklagas för att ha knuffat kvinnan och förföljt henne. Brottet rubriceras som hatbrott.

"Fuck islam, fuck Muhammed, fuck you" anklagas mannen för att sagt på en buss till en för honom okänd kvinna samtidigt som han knuffade henne i ryggen.

Mannen ska även ha förföljt kvinnan när hon gick av bussen och fortsatt att förolämpa henne. När kvinnan ringde polisen lämnade mannen platsen, enligt åtalet.

Kort efter greps 55 åringen som ifrågasatte gripandet och att han skulle begått något brott. "Det är bara araber som håller på med sådant", sa han enligt polisen. Polisen uppger att mannen var berusad.

Mannen åtalas för misshandel och ofredande med hatbrottsmotiv. Han förnekar brott och uppger i förhör att han blivit provocerad och att han kan ha sagt "fuck religionen", men att han inte uttalat sig om islam.

UPPDATERAD:

55-åringen dömdes i Malmö tingsrätt till villkorlig dom och och 40 dagsböter på 70 kronor för ofredande. Dessutom ska mannen betala ett skadestånd till kvinnan på 5000 kronor.

Mannen friades från misshandel.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA