Man åtalas för oprovocerat våld mot kvinna i slöja

Publicerad 2013-02-13

En 55 årig man i Malmö åtalas misstänkt för att ha gett sig på en kvinna på en buss i Malmö på grund av att hon bar slöja. Mannen anklagas för att ha knuffat kvinnan och förföljt henne. Brottet rubriceras som hatbrott.

"Fuck islam, fuck Muhammed, fuck you" anklagas mannen för att sagt på en buss till en för honom okänd kvinna samtidigt som han knuffade henne i ryggen.

Mannen ska även ha förföljt kvinnan när hon gick av bussen och fortsatt att förolämpa henne. När kvinnan ringde polisen lämnade mannen platsen, enligt åtalet.

Kort efter greps 55 åringen som ifrågasatte gripandet och att han skulle begått något brott. "Det är bara araber som håller på med sådant", sa han enligt polisen. Polisen uppger att mannen var berusad.

Mannen åtalas för misshandel och ofredande med hatbrottsmotiv. Han förnekar brott och uppger i förhör att han blivit provocerad och att han kan ha sagt "fuck religionen", men att han inte uttalat sig om islam.

UPPDATERAD:

55-åringen dömdes i Malmö tingsrätt till villkorlig dom och och 40 dagsböter på 70 kronor för ofredande. Dessutom ska mannen betala ett skadestånd till kvinnan på 5000 kronor.

Mannen friades från misshandel.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA