Man skjuten i misstänkt rasistisk attack

Publicerad 2013-01-03
Man skjuten i misstänkt rasistisk attack
My Fox. En man i USA sköts i vad som misstänks vara en rasistisk attack. Skytten ska innan han avlossat skotten bland annat frågat offret om han var muslim, samt gjort rasistiska kommentarer om att han var tillsammans med en "vit kvinna". Polisen i Pasco County ber nu allmänheten om hjälp för att få in tips om förövaren. Den muslimska organisationen The Council on American Islamic Relations har gått ut med en uppmaning att muslimer i området ska vara försiktiga.

Wienerfilharmonikerna anklagas försköna sin historia
JTA. En österrikisk politiker anklagar Wiens filharmoniker för att försöka dölja orkesterns sympati för landets nazistiska ledarskap under andra världskriget. Harald Walser, historiker och parlamentsledamot för De gröna gjorde anklagelsen i en intervju. Walser citerade en notering på filharmonikernas officiella hemsida, som beskriver en konsert som framfördes på nyårsdagen av 1939 som en "sublim hyllning till Österrike" när det i själva verket var en hyllning till föreningen med Nazityskland 1938.

Antisemitiskt klotter i Toulouse
The Times of Israel. Hakkors och antisemitiska slagord har klottrats på en byggnad i Toulouse. Det var i Toulouse som en militant jihadist i mars förra året sköt ihjäl en judisk lärare och tre elever. Även i oktober ska antijudiska slagord ha sprayats på byggnaden.
Expo

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.