Man skjuten i misstänkt rasistisk attack

Publicerad 2013-01-03
Man skjuten i misstänkt rasistisk attack
My Fox. En man i USA sköts i vad som misstänks vara en rasistisk attack. Skytten ska innan han avlossat skotten bland annat frågat offret om han var muslim, samt gjort rasistiska kommentarer om att han var tillsammans med en "vit kvinna". Polisen i Pasco County ber nu allmänheten om hjälp för att få in tips om förövaren. Den muslimska organisationen The Council on American Islamic Relations har gått ut med en uppmaning att muslimer i området ska vara försiktiga.

Wienerfilharmonikerna anklagas försköna sin historia
JTA. En österrikisk politiker anklagar Wiens filharmoniker för att försöka dölja orkesterns sympati för landets nazistiska ledarskap under andra världskriget. Harald Walser, historiker och parlamentsledamot för De gröna gjorde anklagelsen i en intervju. Walser citerade en notering på filharmonikernas officiella hemsida, som beskriver en konsert som framfördes på nyårsdagen av 1939 som en "sublim hyllning till Österrike" när det i själva verket var en hyllning till föreningen med Nazityskland 1938.

Antisemitiskt klotter i Toulouse
The Times of Israel. Hakkors och antisemitiska slagord har klottrats på en byggnad i Toulouse. Det var i Toulouse som en militant jihadist i mars förra året sköt ihjäl en judisk lärare och tre elever. Även i oktober ska antijudiska slagord ha sprayats på byggnaden.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA