S-politiker lämnar i protest

Publicerad 2013-04-11

Nima Gholam Ali Pour, socialdemokratisk kommunpolitiker i Malmö lämnar partiet i protest mot att Omar Mustafa blivit invald i som suppleant i partistyrelsen.
"Selektiv antirasism är ingen antirasism och just nu saknar Socialdemokraterna all trovärdighet i antirasistiska frågor", skriver han på Newsmill.

Ali Pour skriver i sin artikel att valet av Omar Mustafa till partistyrelsen fått honom att lämna partiet. Mustafa har uppmärksammats för att i egenskap av ordförande för Islamiska förbundet låtit föreläsare som har spridit antisemitism delta på konferenser. På en konferens i påsk deltog Yvonne Ridley, som påståt att "sionister har tentakler överallt" och Azzam Tamimi, som hävdat att "amerikanska politiker är beroende av judiska pengar för att lyckas".

"Det som har hänt är inte något som har hänt för länge sedan när Omar Mustafa var 'ung' och gjorde misstag. Tre dagar efter att 'Muslimska familjedagarna avslutades så öppnades S-kongressen 2013. Det krävs alltför mycket lojalitet, som undertecknad saknar, för att acceptera att en människa förändrats under tre dagar", skriver Ali Pour.

Ali Pour menar att ett parti som "väljer in någon i partistyrelsen, tre dagar innan minglat med antisemiter, står inte upp för alla människors lika värde. Sen kan man vända och vrida på det men fakta är fakta", skriver han.

Men det är inte bara valet av Omar Mustafa som Ali Pour är kritisk till. Han menar att Socialdemokraterna inte markerat tillräckligt tydligt mot de som spridit eller försvarat antisemitism och lyfter upp flera fall.

Han är kritisk till den tidigare Malmöpolitikern Illmar Reepalu blivit ordförande i valberedningen och tar upp uttalandet att sverigedemokrater infiltrerat den judiska församlingen för att på så vis driva sitt muslimhat. Det var "en ren lögn för att smutskasta judar i Malmö", skriver han. Nima Gholam Ali Pour är även kritisk till reaktionerna efter att Malmöpolitikern Adrian Kaba i tidningen Tro och Politik förra året beskrev den antimuslimska Counterjihad-rörelsen för "en judisk-europeisk högerextremistisk sammansvärjning".

"Broderskapsrörelsens ordförande Peter Weiderud kallade det en olycklig formulering och försäkrade att det var ett pojkstreck", skriver Ali Pour.

Artikeln avslutas:

"Att Omar Mustafa blivit ersättare i partistyrelsen visar en gång för alla att antisemitismen har kommit till Socialdemokraterna för att stanna. 'Alla ska med', men inte judarna! Det går inte att bortse från accepterandet av antisemitiska tendenser inom partiet.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA