Nazist hoppar av i Surahammar

Publicerad 2014-11-11

Carolus Motander med bakgrund i nazistiska Svenskarnas parti lämnar kommunfullmäktige. Det skriver han i ett SMS till P4 Västmanland.

Carolus Motander valdes in i Surahammars kommunfullmäktige på Sverigedemokraternas mandat efter att hans namn skrivits in på partiets valsedlar. Han har en bakgrund i Svenskarnas parti som han bland annat kandiderat till riksdagen för. Efter att Motander dömts för utpressning och bedrägeri uteslöts han ur partiet. Motander har dock uppgett att han fortfarande sympatiserar med Svenskarnas parti. Nu uppger han att han lämnar politiken. I ett SMS till P4 Västmanland skriver Motander.att han lämnar kommunfullmäktige och avslutar sitt politiska engagemang av personliga skäl.

Tidigare har Roberth Ström som uteslutits ur Sverigedemokraterna, men valdes in på personröster lämnat sitt uppdrag i Surahammar.

Kvar är dock Sebastian Tapper, som även han med hjälp av personröster valdes in på ett mandat som tillhör Sverigedemokraterna i Surahammar. Tapper dömdes nyligen för att ha slagit en kvinna, en dom som han överklagat till hovrätten. På Facebook har Tapper bland annat gillamarkerat Svenskarnas partis ledare Stefan Jacobsson och vit makt-bandet Pluton Svea.
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro