Nazist hoppar av i Surahammar

Publicerad 2014-11-11

Carolus Motander med bakgrund i nazistiska Svenskarnas parti lämnar kommunfullmäktige. Det skriver han i ett SMS till P4 Västmanland.

Carolus Motander valdes in i Surahammars kommunfullmäktige på Sverigedemokraternas mandat efter att hans namn skrivits in på partiets valsedlar. Han har en bakgrund i Svenskarnas parti som han bland annat kandiderat till riksdagen för. Efter att Motander dömts för utpressning och bedrägeri uteslöts han ur partiet. Motander har dock uppgett att han fortfarande sympatiserar med Svenskarnas parti. Nu uppger han att han lämnar politiken. I ett SMS till P4 Västmanland skriver Motander.att han lämnar kommunfullmäktige och avslutar sitt politiska engagemang av personliga skäl.

Tidigare har Roberth Ström som uteslutits ur Sverigedemokraterna, men valdes in på personröster lämnat sitt uppdrag i Surahammar.

Kvar är dock Sebastian Tapper, som även han med hjälp av personröster valdes in på ett mandat som tillhör Sverigedemokraterna i Surahammar. Tapper dömdes nyligen för att ha slagit en kvinna, en dom som han överklagat till hovrätten. På Facebook har Tapper bland annat gillamarkerat Svenskarnas partis ledare Stefan Jacobsson och vit makt-bandet Pluton Svea.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA