SD-kandidat: "Araber är primitiva halvmänniskor"

Publicerad 2014-05-19

"Nu visar araberna sitt verkliga ansikte, som råa, primitiva halvmänniskor", skriver Sverigedemokraternas styrelseledamot i Botkyrka Karl-Otto Hultström på sociala medier. Politikern som tidigare tvingats lämna Moderaterna på grund av homofobiska uttalanden ställer upp för SD i kommunvalet. – Vi kommer självklart att titta på det här, säger SD:s ordförande i Botkyrka.

Karl-Otto Hultström har skrivit en mängd rasistiska kommentarer på sociala medier. Den antirasistiska sajten "Inte rasist, men" har uppmärksammat att han den 14 september 2012 skrev på Facebook.

"Nu visar araberna sitt verkliga ansikte! Som råa, primitiva halvmänniskor med våld istället för hjärna ger de sig besinningslöst på allt från väst. Anledningen sägs vara, att de som vanligt, är kränkta av en filmsnutt om någon gud de tillber. Oförmögna att föda sig själva får de miljarder UD dollar i hjälp varje år. Och tacken för detta visade de öppet igår. 97% av kvinnorna är könstympade och 40% är analfabeter. Ovanstående spelar ingen roll. De ursäktas och kallas provocerade av vänstern i Europa där deras kusiner bränner bilar, våldtar och skjuter på öppen gata. Fortsättning följer."

Hultströms hänvisade i maj 2014 till Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth när han påstod att "muslimernas banrika familjer" är en strategi för att islamisera Europa.

Karl-Otto Hultström tvingades lämna Moderaterna 2010 och sina politiska uppdrag i Botkyrka efter att han uttryckt sig homofobiskt. Händelsen uppmärksammades i flera medier. Sverigedemokraternas ordförande i Botkyrka Östen Granberg säger till Expo Idag att han inte kände till Hultströms bakgrund. I valet kandiderar Hultström för Sverigedemokraterna i Botkyrka och han sitter även i partiets lokala styrelse.

– Jag visste att han kom från Moderaterna, men inte att han sparkats därifrån.

Gör ni ingen bakgrundskoll på de som ska kandidera för er?

– Jo vi tar en vandelsförsäkran för att kolla polisregistret, sedan går detta igenom en valberedning. Jag vet inte om de har missat någonting, säger Granberg.

Östen Granberg uppger att han ska titta på vad Hultström skrivit. Granberg säger att det han hört inte är acceptabelt inom Sverigedemokraterna.

Expo Idag har inte lyckats komma i kontakt med Karl-Otto Hultström.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro