Kasselstrands falang tar över SDU Stockholm

Publicerad 2015-07-03

Viktor Carlson planerar att lämna uppdraget som ledare i SDU Stockholm. Tidigare har han dragit tillbaka sin kandidatur som ordförande för förbundsstyrelsen. Adam Berg, lojal Kasselstrand, tar över distriktet.

– Ja, jag kommer att ta över efter Viktor Carlson. Han kommer att lämna och det vi väntar på är att han formellt entledigar sig. Jag kommer bli ordförande inom de närmaste veckorna, säger Adam Berg.

Adam Berg står nära den nuvarande ordföranden i ungdomsförbundet Gustav Kasselstrand. Berg hotades med uteslutning från moderpartiet i samma veva som Kasselstrand och vice ordföranden William Hahne blev uteslutna i april.

Berg fick dock stanna kvar i partiet. I dagsläget är han andre vice ordförande i SDU Stockholm och andre suppleant i förbundsstyrelsen. Dessutom kandiderar han till SDU:s förbundsstyrelse på samma lista som Jessica Ohlsson. Listan har Gustav Kasselstrands stöd.

Samtidigt som Viktor Carlson lämnar SDU Stockholm av "personliga skäl" kommer även den nuvarande vice ordföranden i distriktet Alexander Singer att lämna SDU. Därmed tar Berg över som ordförande.

– Jag har pratat med Singer. Han säger att han är less på alltihop och därför lämnar han SDU, säger Berg.

Att Adam Berg nu tar över SDU:s Stockholmsdistrikt är ytterligare en förlust för den falang som uppmuntras av moderpartiet. Det fösta slaget kom tidigare i veckan när Viktor Carlson drog tillbaka sin kandidatur som ordförande för hela SDU. Carlson hade lyfts fram av moderpartiet som hoppades kunna bryta Kasselstrands inflytande. Nu är Kasselstrands falang ohotad vid förbundskongressen i september.

Tidigare har Expo Idag rapporterat om att Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof krävt att ungdomsförbundet "rättar in sig i ledet" och sparkar ut den nuvarande ledningen med Gustav Kasselstrand och William Hahne.

När Expo Idag når Carlson vill han inte ge några kommentarer. Expo Idag har sökt Alexander Singer för en kommentar.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA