JK utreder vit makt-bolag för hets mot folkgrupp

Publicerad 2016-04-05

Vit makt-bolaget Midgård records utreds för flera fall av hets mot folkgrupp på grund av material som saluförs av bolaget. Det handlar om skivomslag och tygmärken som ligger ute för försäljning.

Justitiekanslern har gett en åklagare i Göteborg uppgiften att utreda om vit makt-bolaget Midgård records gör sig skyldig till hets mot folkgrupp på grund av material på bolagets hemsida. Det är 14 punkter som utreds efter en anmälan av Juridikfronten.

Det handlar bland annat om en grovt afrofobisk text om en bok som finns till försäljning där det påstås att svarta inte kan styre ett land. Flera punkter rör skivomslag med nazistiska symboler, däribland hakkorset. Det handlar även om uppmaningar till "raskrig".

Senast 2015 fälldes ägaren av Midgård records för hets mot folkgrupp på tre av de punkter som nu är uppe för utredning igen eftersom materialet ligger kvar på sajten. Ägaren dömdes då till villkorlig dom och dagsböter.

Förra året fälldes även den ansvarige utgivaren för det nazistiska skivbolaget Sniper records. Även i detta fall rörde det sig om material som var till försäljning, bland annat t-shirts med hakkors. Den ansvarige utgivaren dömdes till villkorlig dom och dagsböter.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA