knogjaarn

Polisen fann ett knogjärn i den misstänktes kalsonger. Foto: Polisen

NMR-aktivister åtalas för misshandel

Publicerad 2017-08-09

Aktivister från Nordiska motståndsrörelsen misstänks för att helt oprovocerat gett sig på ett sällskap i centrala Stockholm. De var vid tillfället beväpnade med pepparspray och knogjärn.

Det var natten mot den 21 maj som ett sällskap som promenerade i centrala Stockholm attackerades. Enligt förundersökningen skedde attacken helt oväntat och oprovocerat. Två personer åtalas nu för händelsen.

En 28-åring åtalas för att ha sprutat pepparspray i ansiktet på en man i sällskapet. 28-åringen ska vid tillfället även ha råkat spraya en kvinna i sitt eget sällskap.

28-åringen och tre andra personer lämnade efter händelsen platsen. De som utsatts för attacken följde efter sällskapet och kontaktade samtidigt polis. I anslutning till det så ska de ha hotats av en 19-åring som var tillsammans med 28-åringen. 19-åringen ska ha ställt sig i "fight position" och sagt att "ni kommer få stryk om ni inte drar nu".

Vid polisens visitering visade det sig att 28-åringen gömt ett knogjärn i underkläderna.

28-åringen är gruppchef för Nordiska motståndsrörelsen i Eskilstuna. Även 19-åringen är hemmahörande i Eskilstuna och aktivist i nazistorganisationen.

I slutet av juli ingick de båda i den grupp svenskar som hindrades att resa in i Norge för att delta i en demonstration som arrangerades av Nordiska motståndsrörelsen.

28-åringen åtalas för misshandel, brott mot knivlagen och andra farliga föremål samt vapenbrott. 19-åringen åtalas för olaga hot. Rättegång kommer att hållas i slutet av september.
Anders Dalsbro

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA