knogjaarn

Polisen fann ett knogjärn i den misstänktes kalsonger. Foto: Polisen

NMR-aktivister åtalas för misshandel

Publicerad 2017-08-09

Aktivister från Nordiska motståndsrörelsen misstänks för att helt oprovocerat gett sig på ett sällskap i centrala Stockholm. De var vid tillfället beväpnade med pepparspray och knogjärn.

Det var natten mot den 21 maj som ett sällskap som promenerade i centrala Stockholm attackerades. Enligt förundersökningen skedde attacken helt oväntat och oprovocerat. Två personer åtalas nu för händelsen.

En 27-åring åtalas för att ha sprutat pepparspray i ansiktet på en man i sällskapet. 27-åringen ska vid tillfället även ha råkat spraya en kvinna i sitt eget sällskap.

27-åringen och tre andra personer lämnade efter händelsen platsen. De som utsatts för attacken följde efter sällskapet och kontaktade samtidigt polis. I anslutning till det så ska de ha hotats av en 19-åring som var tillsammans med 27-åringen. 19-åringen ska ha ställt sig i "fight position" och sagt att "ni kommer få stryk om ni inte drar nu".

Vid polisens visitering visade det sig att 27-åringen gömt ett knogjärn i underkläderna.

27-åringen är gruppchef för Nordiska motståndsrörelsen i Eskilstuna. Även 19-åringen är hemmahörande i Eskilstuna och aktivist i nazistorganisationen.

I slutet av juli ingick de båda i den grupp svenskar som hindrades att resa in i Norge för att delta i en demonstration som arrangerades av Nordiska motståndsrörelsen.

27-åringen åtalas för misshandel, brott mot knivlagen och andra farliga föremål samt vapenbrott. 19-åringen åtalas för olaga hot. Rättegång kommer att hållas i slutet av september.
Anders Dalsbro

Svenskar dominerade norsk nazistdemonstration

Demonstration i Norge. En person hotades i samband med att han visade sitt missnöje mot nazistiska Nordiska motståndsrörelsen demonstration i Norge i helgen. Samtidigt kan Expo visa att en stor del av de nazistiska demonstranterna var ditresta svenskar.

Domar för sprängdåd överklagas

Åklagaren överklagar domarna mot två nazister för flera sprängattentat i och omkring Göteborg under vintern.

Radikalhögern minglade i Almedalen – alla var där

Inte bara Sverigedemokraterna och Nordiska Motståndsrörelsen, utan även en rad mindre grupper och personer ur den högerradikala miljön i Sverige var på plats i Almedalen under veckan som gick.

Tidskriften Expo

2017/2 Trolltider

2017/2 Trolltider

Annons: Till bindefeldstiftelse.se
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA