VAL06/SÖDERHAMN Även SD-toppnamn i Söderhamn dömd för kvinnomisshandel

Publicerad 2006-08-28

I förra veckan kunde Expo avslöja att flera viktiga kandidater för Sverigedemokraterna dömts för kvinnomisshandel och trakasserier av kvinnor - trots partiets officiellt hårda inställning till brott mot kvinnor. Idag avslöjar Sveriges Radio Gävleborg att även partiets toppnamn i Söderhamn, Mikael Hamrén, är dömd för misshandel av sin före detta sambo.

- Lite dubbelmoral kan det säkert vara, säger Mikael Hamrén till Sveriges Radio Gävleborg som även tar upp att Hamrén själv är andra generations invandrare från Tjeckoslovakien och har 71 betalningsanmärkningar om drygt 120000 kronor hos kronofogden.

"Den som röstar på Sverigedemokraternas toppkandidat i Söderhamn Mikael Hamrén får en politiker som minst sagt har dubbelmoral. Han har invandrarbakgrund - och vill ha färre invandrare i Sverige. Han är straffad - och vill ha hårdare straff. Han har mängder med skulder hos kronofogden - och tycker att alla andra ska betala för sig”, summerar Sveriges Radio Gävleborg.

Tidigare har Expo avslöjat att en kommunfullmäktigekandidat i Gävle dömts för misshandel av sin före detta sambo sedan hon nekat honom sex, att partiets enda namn i Kalix är dömd för att ha slagit och sparkat sin före detta sambo, att partiets riksdagskandidat tillika toppnamn i Gällivare Alf Johansson är dömd för två fall av kvinnomisshandel, att en kandidat i Helsingborg är dömd för kvinnomisshandel och en annan är dömd för grova trakasserier mot två kvinnor samt att en av partiets kandidater till kommunfullmäktige i Göteborg är dömd för ofredande av en kvinna som arbetade som behandlingsassistent på det hem för psykiskt funktionshindrade som han för tillfället bodde på.

I fredags argumenterade Sverigedemokraterna pressekreterare Mattias Karlsson på partiets hemsida för att Sverigedemokraternas kandidater inte är mer kriminellt belastade än svenskar i allmänhet.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA