VAL06/SÖDERHAMN Även SD-toppnamn i Söderhamn dömd för kvinnomisshandel

Publicerad 2006-08-28

I förra veckan kunde Expo avslöja att flera viktiga kandidater för Sverigedemokraterna dömts för kvinnomisshandel och trakasserier av kvinnor - trots partiets officiellt hårda inställning till brott mot kvinnor. Idag avslöjar Sveriges Radio Gävleborg att även partiets toppnamn i Söderhamn, Mikael Hamrén, är dömd för misshandel av sin före detta sambo.

- Lite dubbelmoral kan det säkert vara, säger Mikael Hamrén till Sveriges Radio Gävleborg som även tar upp att Hamrén själv är andra generations invandrare från Tjeckoslovakien och har 71 betalningsanmärkningar om drygt 120000 kronor hos kronofogden.

"Den som röstar på Sverigedemokraternas toppkandidat i Söderhamn Mikael Hamrén får en politiker som minst sagt har dubbelmoral. Han har invandrarbakgrund - och vill ha färre invandrare i Sverige. Han är straffad - och vill ha hårdare straff. Han har mängder med skulder hos kronofogden - och tycker att alla andra ska betala för sig”, summerar Sveriges Radio Gävleborg.

Tidigare har Expo avslöjat att en kommunfullmäktigekandidat i Gävle dömts för misshandel av sin före detta sambo sedan hon nekat honom sex, att partiets enda namn i Kalix är dömd för att ha slagit och sparkat sin före detta sambo, att partiets riksdagskandidat tillika toppnamn i Gällivare Alf Johansson är dömd för två fall av kvinnomisshandel, att en kandidat i Helsingborg är dömd för kvinnomisshandel och en annan är dömd för grova trakasserier mot två kvinnor samt att en av partiets kandidater till kommunfullmäktige i Göteborg är dömd för ofredande av en kvinna som arbetade som behandlingsassistent på det hem för psykiskt funktionshindrade som han för tillfället bodde på.

I fredags argumenterade Sverigedemokraterna pressekreterare Mattias Karlsson på partiets hemsida för att Sverigedemokraternas kandidater inte är mer kriminellt belastade än svenskar i allmänhet.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro