101124_daniel_464_1.jpg

Daniel Höglund tappar sin plats i Grästorps kommunfullmäktige efter att Skatteverket kommit fram till att han inte varit bosatt i kommunen.
Expo

Daniel Höglund mister plats i Grästorps kommun

Publicerad 2010-11-24

Daniel Höglund är inte längre skriven i Grästorps kommun. Han är åter skriven i Vänersborgs kommun och mister därmed den plats i Grästorps kommunfullmäktige som Svenskarnas parti fick vid valet i höstas. Det uppger Radio Varan i Vara.

Bakgrunden är att Skatteverket gjort en utredning angående Daniel Höglund efter att det har ifrågasatts att att han verkligen varit bosatt i kommunen. Hans familj har hela tiden bott kvar i grannkommunen Vargön i Vänersborgs kommun.

Enligt Radio Varan visar Skatteverkets utredning att Höglund i praktiken inte varit bosatt i Grästorp, trots att han varit skriven i kommunen sedan den 17 juni i år. Därför skrev Skatteverket över honom till Vänersborgs kommun i måndags.

Grästorps kommun har fullmäktigemöte imorgon torsdag. Daniel Höglund har tre veckor på sig att överklaga ärendet till Länsstyrelsen.

Grästorps kommunalråd Roger Andersson (C) uppger till Radio Varan att kan det finnas en annan person i kommunen som kan ta Daniel Höglunds plats i kommunfullmäktige. Minst en av Svenskarnas partis valsedlar innehöll ett annat namn. Denna person måste nu tillfrågas om han vill representera partiet.

Radio Varan är Vara folkhögskolas radioprogram, som sänder på närradiofrekvensen över kommunerna Essunga, Grästorp och Vara.
Daniel Poohl

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.