101124_daniel_464_1.jpg

Daniel Höglund tappar sin plats i Grästorps kommunfullmäktige efter att Skatteverket kommit fram till att han inte varit bosatt i kommunen.
Expo

Daniel Höglund mister plats i Grästorps kommun

Publicerad 2010-11-24

Daniel Höglund är inte längre skriven i Grästorps kommun. Han är åter skriven i Vänersborgs kommun och mister därmed den plats i Grästorps kommunfullmäktige som Svenskarnas parti fick vid valet i höstas. Det uppger Radio Varan i Vara.

Bakgrunden är att Skatteverket gjort en utredning angående Daniel Höglund efter att det har ifrågasatts att att han verkligen varit bosatt i kommunen. Hans familj har hela tiden bott kvar i grannkommunen Vargön i Vänersborgs kommun.

Enligt Radio Varan visar Skatteverkets utredning att Höglund i praktiken inte varit bosatt i Grästorp, trots att han varit skriven i kommunen sedan den 17 juni i år. Därför skrev Skatteverket över honom till Vänersborgs kommun i måndags.

Grästorps kommun har fullmäktigemöte imorgon torsdag. Daniel Höglund har tre veckor på sig att överklaga ärendet till Länsstyrelsen.

Grästorps kommunalråd Roger Andersson (C) uppger till Radio Varan att kan det finnas en annan person i kommunen som kan ta Daniel Höglunds plats i kommunfullmäktige. Minst en av Svenskarnas partis valsedlar innehöll ett annat namn. Denna person måste nu tillfrågas om han vill representera partiet.

Radio Varan är Vara folkhögskolas radioprogram, som sänder på närradiofrekvensen över kommunerna Essunga, Grästorp och Vara.
Daniel Poohl

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA