Ekeroth stöder publicering av migrationsdomar

Publicerad 2011-12-05

Nätsajten Migileaks som har publicerat domar där Migrationsdomstolen beviljat asyl har kritiserats av Datainspektionen som övervägar att polisanmäla sajten. Riksdagsledamoten för Sverigedemokraterna Kent Ekeroth ger sajten sitt stöd.

Syftet med Migileaks är att genom att publicera migrationsdomar över personer som har beviljats asyl visa på vilka grunder dessa människor fått stanna i Sverige, enligt Henrik Agerhäll som är ordförande för Sverigedemokraterna i Umeå och som ligger bakom sajten.

På domarna som Migileaks publicerat har de satt rubriker som "Apatisk pojke gav hela familjen uppehållstillstånd" och "Iranskor flyr från ondskefull shejk-farfar".

Hemsidan har anmälts ett flertal gånger till Datainspektionen som i sin tur har övervägt att polisanmäla hemsidan, eftersom det kan vara straffbart att publicera känsliga uppgifter.

Sveriges Radio har tidigare rapporterat om hemsidan och personer som utsatts för dödshot efter att de beviljats asyl och deras domar publicerats på hemsidan.

Partikollegan Kent Ekeroth kommenterar händelsen i ett inlägg på sin blogg efter att media har uppmärksammat Migileaks. Han kallar det för "ett ramaskri från svensk pk-media".

Ekeroth spekulerar i huruvida nätsajten Avpixlat, som Ekeroth själv stödjer, är beredd att ta över Migileaks arbete med att publicera migrationsdomar.

"Om de nu lyckas stoppa denna hemsida kanske andra tvingas ta över verksamheten... t.ex. Avpixlat?", skriver Ekeroth på sin blogg.

Henrik Agerhäll anser att Migileaks är bra för Sverige. Han menar att Sverigedemokraterna vill se en mer saklig och opartisk journalistik när det gäller frågor som är kopplade till invandringen.

-Min förhoppning är att bloggen skall bidra till en mer kritiskt granskande journalistik i invandringsfrågor och på så vis bidra till ett bättre samhällsklimat, säger Agerhäll till Expo.se.

Expo.se har försökt nå Kent Ekeroth utan resultat.
Sonja Anshelm

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro