101104_ekeroth_464_1.jpg

Kent Ekeroth uppges ha släppt igenom en bloggkommentar som pekade ut en person som våldsbenägen. Nu har han polisanmälts. Foto: Expo

Riksdagsman polisanmäld för förtal

Publicerad 2011-05-17

Jonathan Lindborg, före detta vice ordföranden för Centerns ungdomsförbund i Skåne polisanmäler Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth för förtal.

- Det var en vän som av en slump såg kommentaren som Kent publicerat. Vi pratade lite om den och kom fram till att det faktiskt innefattade förtal, säger Jonathan Lindborg.

Kommentaren pekar bland annat ut Lindborg som en före detta C-politiker som "kommit ut som socialist". Författaren till kommentaren fortsätter med att skriva att han vet att "denna respektlösa extremist har utövat fysiskt våld mot flera nationella aktivister, men då burit maskering".

Nu har Lindborg lämnat in en polisanmälan mot Ekeroth.

- Jag brukar inte våld överhuvudtaget. Jag gick vidare med det här eftersom Kent är riksdagsledamot och borde ta mer ansvar för vad som publiceras på sin blogg, säger Jonathan Lindborg.

Lindborg menar vidare att det är uppenbart att Kent Ekeroths blogg är modererad, och att Ekeroth själv väljer vilka kommentarer han publicerar på bloggen.

Expo har via Sverigedemokraternas presstjänst sökt Kent Ekeroth för en kommentar.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro