101104_ekeroth_464_1.jpg

Kent Ekeroth uppges ha släppt igenom en bloggkommentar som pekade ut en person som våldsbenägen. Nu har han polisanmälts. Foto: Expo

Riksdagsman polisanmäld för förtal

Publicerad 2011-05-17

Jonathan Lindborg, före detta vice ordföranden för Centerns ungdomsförbund i Skåne polisanmäler Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth för förtal.

- Det var en vän som av en slump såg kommentaren som Kent publicerat. Vi pratade lite om den och kom fram till att det faktiskt innefattade förtal, säger Jonathan Lindborg.

Kommentaren pekar bland annat ut Lindborg som en före detta C-politiker som "kommit ut som socialist". Författaren till kommentaren fortsätter med att skriva att han vet att "denna respektlösa extremist har utövat fysiskt våld mot flera nationella aktivister, men då burit maskering".

Nu har Lindborg lämnat in en polisanmälan mot Ekeroth.

- Jag brukar inte våld överhuvudtaget. Jag gick vidare med det här eftersom Kent är riksdagsledamot och borde ta mer ansvar för vad som publiceras på sin blogg, säger Jonathan Lindborg.

Lindborg menar vidare att det är uppenbart att Kent Ekeroths blogg är modererad, och att Ekeroth själv väljer vilka kommentarer han publicerar på bloggen.

Expo har via Sverigedemokraternas presstjänst sökt Kent Ekeroth för en kommentar.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA