Krav på gay-fria områden sprids i London

Publicerad 2011-02-16

Budskap med krav på gay-fria zoner har spridits i östra London. Bakom de anonyma klistermärkena tros islamistiska fundamentalister dölja sig.

Det är i områdena Whitechapel, Shoreditch och Poplar som klistermärkena har spridits. Budskapet med uppmaningen om gay-fria zoner och att Allahs straff för homosexualitet är hårt, var tryckt tvärs över en regnbågsflagga.
– Det här är en del av en trend inom islamistiska och fundamentalistiska grupper, som har hbt-personer som måltavlor. Det händer både på universiteten och i bostadsområden. Huvudoffren för de här hatattackerna är hbt-muslimer, säger jämställdhetskämpen Peter Tatchell till brittiska Pinkpaper.

Han berättar också att oron sprider sig bland hbt-muslimer i de berörda områdena.
– Själv har jag blivit attackerad av muslimska ungdomar tre gånger, på och omkring Brick Lane. Vid samtliga attacker har angriparna skrikit religiösa budskap. Mina muslimska hbt-vänner som bor i de berörda områdena är nervösa och oroliga. De befarar att de ska bli attackerade och vågar inte visa sin sexualitet öppet.

Händelsen kommer bara en vecka efter att en grupp islamistiska män greps för att ha delat ut broschyrer med budskapet att homosexuella ska straffas med döden. Men det är bara en av många utspel mot gayrörelsen just nu.
– Förra veckan kom rapporter om att hot från islamister skickats till gay-studenter på South Bank University. Flera universitet har också gästats av hatpredikanter som stöder mord på hbt-personer, säger Peter Tatchell.
Ulrika Lindén

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro