Öppna sår efter folkmordet i Srebrenica

På årsdagen av folkmordet Srebrenica den 11 juli fördes ytterligare 175 offer till sin sista vila på begravningsplatsen i Potocari, Srebrenica. Redan kvällen innan samlades hundratals sörjande till gemensam bön.

Striden om SD:s kvinnoförbund

Styrelsekupp efter riksdagsinträdet. Sverigedemokraternas bidragsansökan för kvinnoförbundet granskas av åklagare efter Aftonbladets artiklar om bidragsfusk. Expo granskade förra hösten kvinnoförbundet och hur det kom till.

Med juridiken som verktyg och vapen

Han grundade Juridikfronten. En orädd antirasist som inte drar sig för att ta de konstruktiva fejderna.

Nelson Mandelas kamp mot rasism och förtryck

Sörjs av världen. Nelson Mandela har blivit ansiktet mot världen för Sydafrikas kamp mot apartheid och raslagar och för förändring. 95 år gammal avled han på torsdagskvällen.

Kort historik om Burma

Detta har hänt. Expo Idag har sammanställt viktiga årtal i Burmas historia.

Fortsatt våld mot muslimer i Burma

Hundratusentals på flykt. Etnisk rensning, våld, och övergrepp mot den muslimska minoritetsbefolkningen fortsätter prägla Burmas vardag.

Flyktingarna och motståndet

Expo granskar flyktingmotståndet. I närmare 70 procent av de attacker och andra incidenter som riktas mot flyktingar drabbas ensamkommande barn.

Ullenhag: Mer kunskap krävs

”En gräslig situation” Integrationsminister Erik Ullenhag har fått ta del av Expos granskning av de hot, attacker och andra incidenter som riktas mot flykting- och asylboenden.

Hätskt vid antimuslimsk manifestation

Flera internationella profiler. Det blev som förväntat hätsk stämning när några av Counterjihadrörelsens mest välkända profiler besökte Stockholm.

Förklaringsmodeller om terror slår fel

Leder till fördomar. En snedvriden syn på vad som orsakar terrorism skapar fördomar. Två forskare vid Stockholms universitet menar att synen på terrorism är både spretig och felaktig.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu