Expo #1 2024, Satanistsekt, Trump går till val, SD-kampanj mot moskebygge och mycket mer.

#1-2024: Satansdyrkarna

Är det rasistiska gatuvåldet påväg tillbaka? I 2024 års första nummer av Expo granskar vi barn som delar nazistisk propaganda, avrättningsvideor och planerar ideologiskt motiverade våldsdåd.

Tidskriften Expo #4 2023, Hundra år av svensk nazism

#4-2023: Hundra år av svensk nazism

I decembernumret av Expo uppmärksammar vi att Sverige nästa år haft hundra år av obruten nazistisk organisering. Vi tittar på var svensk nazism befinner sig i dag och blickar in i framtiden – hur kan AI komma att användas för extremhögerns politiska projekt?

I Expo #2 2023 granskar vi skolmiljardärerna Hans och Barbara Bergström

#3-2023: Finansiärerna

I Expo #3 2023 granskar vi friskoleentreprenörerna Hans och Barbara Bergströms finansiering av tidningar som sprider konspirationsteorier och rasism, nöjeshistorikern Kalle Lind läser högerextrema dystopier ur Expos arkiv och vi tittar närmare på Elon Musks radikalisering och förändringen av X. Dessutom har vi rest till Mallorca.

#2-2023: Moralpanik i kulturkriget

I det här numret av Expo tittar vi närmare på anti-woke-rörelsen på amerikanska universitet och skolor, vi gör dessutom en djupdykning i hur barn utnyttjas i propagandan och granskar hur Sveriges riksdag gav straffrihet till nazister att hetsa.

I Expo #1 2023 besöker vi konspirationsmässan Wake Up Conference i Malmö.

#1-2023: Rörelsen bakom ljuset

I det här numret av Expo återbesöker vi skånska Klippan, går på konspirationsmässa och pratar rasism och filmskapande med Bahar Pars.

I Expo #4 2022 avslöjar vi grundaren bakom den internationella nazistorganisationen Nordic Federation.

#4-2022: Nazistbroiler eller rysk agent?

I det här numret av Expo avslöjar vi en internationell högerextrem grupp som uppmanar unga till terror och cyberattacker. Men vem är egentligen mannen bakom?

Omslag Expo 3-2022, Missionen som vann

#3-2022: Missionen som vann

I det här numret av Expo finns såklart en eftervalsanalys. Men vi lyfter också blicken. Vi tittar på kinesisk nationalism, nya verktyg för terrorbekämpning, hatet mot transpersoner och kartlägger de högerextrema mediernas partilojaliteter.

Nytt nummer av Expo #2 2022, Sverigedemokraternas väg mot valet

#2-2022: SD:s väg mot valet

I det sista numret av Expo innan valet fokuserar vi på Sverigedemokraterna – men också på den fascistiska filosofen som länge förespråkat en rysk invasion av Ukraina.

Tidskriften Expo #1-2022

#1-2022: Europas nästa krig?

Står Europa inför ytterligare ett krig? I Bosnien-Hercegovina hotar den serbiska nationalismen freden. Vi dyker ned i en oroande utveckling.

Tidskriften Expo #4 2021

#4-2021: Ett år efter Kapitolium

Den högerextrema stormningen av kongressen i januari förra året skakade om USA. Men istället för att bli en väckarklocka för det Republikanska partiet säger i dag tre av tio republikaner att politiskt våld är nödvändigt för att rädda landet. I nya numret av Expo tittar vi på hur det amerikanska högerpartiet vänder demokratin ryggen.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu