Nazistsymbol på en babybody. Muggar med Hitler och hakkors. Mängder av vit makt-musik. För många i den högerextrema miljön är grupptillhörighet och identifikation viktigt – och det går det att tjäna pengar på.

Industrin kring vit makt-musiken var länge något som journalister och myndigheter följde noga. Nu är handeln med hets närmast bortglömd. Det betyder inte att den inte fortsatt. Anders Dalsbro och Jonathan Leman har granskat 13 aktiva verksamheter i Sverige som saluför rasism. Det handlar om tusentals varor till tusentals konsumenter. I det här numret granskar vi hatets entreprenörer.

Men inte bara det.

Vi är halvvägs igenom supervalåret 2024. EU-valet är avklarat. Niclas Nilsson analyserar valrörelsen och ser risken att ytterhögern får större makt i parlamentet än valresultatet gav dem.

Det har också varit val i Indien. Nerandra Modi och hans parti BJP är sprunget ur den hindunationalistiska rörelsen och nära kopplat partiet finns volontärkåren RSS – världens största högerextrema organisation. Frilansjournalisten Sujay Dutt har tittat närmare på vilka ideologiska grundvalar Modi och BJP vilar på och vilka utmaningar landets demokrati och religiösa minoriteter står inför.

Dessutom: Mellanösternanalytikern Bitte Hammargren fördjupar bilden av den högerextrema bosättarrörelsen i Israel – hur de utgör ett hot mot Gazabor, palestinier på ockuperade områden, men också för Israel som demokrati.

Och så har vi träffat den ständige totalvägraren Carl Johan De Geer och pratat om rasismen i hans släkthistoria och det dåliga samvetet som får honom att återkomma till ämnet i sin konst.

Det och mycket mer i #2 2024 av Expo.